WOIMS marketing tervezés alapja a jó marketing startégia

Direkt marketing kampány

Az online marketing
hatékony eszköze


MARKETING ÜGYNÖKSÉGÜNK VÁLLALATOKNAK      WOIMS-RÓL

Akik megtiszteltek bizalmukkal

WOIMS referncia 4

EDM marketing kampány
sikeres kommunikációs eszköz új és meglévő partnerek számára

Az online marketing területén a COVID előtt időszakban az EDM levelek relevanciája alacsony volt. Mára egyre népszerűbbé válik a elektronikus direkt email (EDM) kampányok használata, hiszen hatékonyságukat tekintve igen jó eredményeket mutatnak.

Azonban ahhoz, hogy egy EDM kampány sikeres legyen, fontos odafigyelni a részletekre és megfelelően definiálni a céljait. Egy jól megtervezett kampány nem csak új vevőket vonz be, de meglévő ügyfelekkel kapcsolatban is erősíti a márkahűséget.

Egy sikeres EDM kampányban fontos szerepet játszik a vevő személyre szabott megközelítése. Ezért érdemes az ügyfélnek kommunikálni és inkább egyetlen vevőre szabott üzenetet közvetíteni. Fontos, hogy a tárgymező és címsor provokatív legyen, felkeltve a vevő érdeklődését és ösztönözve őt a további cselekvésre. 

Határozzuk meg a pontos célokat!

Mielőtt elkezdenénk egy EDM kampány tervezését, fontos eldönteni, hogy milyen célt szeretnénk a marketing kampánnyal elérni. Az első lépés mindig az általános cél meghatározása, például hírt közlünk vagy éppen értékesítést kívánunk támogatni. Ezután konkrét célok, mint például új vevők szerzése vagy meglévő ügyfelek aktivitásának növelése a pontos célunk.  

Hogyan épül fel egy EDM kampány?

Az "EDM" (Email Direct Marketing) során való kommunikáció során fontos az e-mail marketing legjobb gyakorlatainak követése, hogy hatékony és eredményes üzeneteket küldhess a címzetteknek. 

Célkitűzések és célcsoport meghatározása: Az első lépés az, hogy tisztázzuk, milyen célt szeretnénk elérni az EDM-kampányokkal, és kik a célcsoport tagjai. Ezután alakítjuk ki az üzenetet és az e-mail tartalmát, hogy megfeleljenek a célkitűzéseknek és a célcsoport igényeinek.
Testreszabás (personalizáció): Az egyik legfontosabb tényező az, hogy személyre szabott üzeneteket küldjünk. Használjuk a címzettek nevét, és személyre szabott ajánlatokat vagy tartalmat kínáljunk.
Hatékony tárgymező: A tárgymezőnek fel kell hívnia az olvasó figyelmét, és érdeklődést kell keltenie. Kerüljuk az általános vagy unalmas tárgymezőket. Kizárólag olyanokat készítünk, amelyek elgondolkodtatják vagy kíváncsivá teszik a címzetteket.
Képek és formázás: A WOIMS  vonzó és releváns képeket készít az e-mailekben, de ügyelünk arra, hogy ne legyenek "túlterheltek" vagy ne lassítsák le az e-mail betöltését. A képek nagy szerepet játszanak a kommunikációban, mivel először a képket nézzük meg és utánna olvassukl el a tartalmat. Az e-mail formázása legyen áttekinthető és könnyen olvasható és harmóniában legye a képekkel.
Arculat és megjelenés: Az e-mail marketing (EDM) kampánynak igazodnia kell a cég arculatához és márkaidentitásához. A vállalat arculata azon belül tartalmazza a márka stílusát, személyiségét, értékeit és az üzenetek hangvételét. Az e-mail kampányoknak egyértelműen tükrözniük kell ezt az arculatot.
Rövid és tömör tartalom: Az e-mailek ne legyenek túl hosszúak. Az üzenet akkor jó ha rövid és tömör. iInformációt nyújtunk vagy ajánlatot, amit az olvasók könnyen értenek és feldolgoznak.
Hívás a cselekvésre (CTA): Az e-mailekben elhelyezük az egyértelmű és kihangsúlyozott cselekvésre ösztönzést (például "Vásároljon most," "Iratkozzon fel," "Kattintson ide"). Figyelünk rá, hogy a  CTA legyen jól látható és könnyen elérhető.
Tesztelés és optimalizálás:  Teszteljük az e-maileket különböző címzettek csoportjain, és figyeljük az eredményeket. Az analitikai adatok alapján finomítjuk az e-mail kampányt és az üzeneteket.
GDPR és adatvédelem: Ügyelünk arra, hogy megfeleljünk a jogi előírásoknak és az adatvédelmi szabályozásnak, például az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR). Engedélyt kérünk az e-mail címek használatára, és gondoskodunk arról, hogy könnyen lehessen leiratkozni az e-mailekről.
Periodicitás és kiszállítás időpontja: Kiválasztjuk a legmegfelelőbb időpontot az e-mailek kiküldésére, figyelembe véve a célcsoport időzónáit és viselkedését. Figyelünk, hogy ne legyen túl gyakori az e-mail kiküldése, hogy ne spam-ként érezzék az olvasók.
Mérés és értékelés: Kövesd nyomon az e-mail kampány eredményeit, mint például az e-mail nyitási és kattintási arányokat, valamint az eladásokat. Ezek az adatok segítenek abban, hogy továbbfejleszthesd az EDM-stratégiádat.

Az EDM-kampányok hatékony kommunikációjához kulcsfontosságú a címzettek igényeinek és preferenciáinak megértése, valamint az e-mailek személyre szabása és relevanciája számukra.MARKETING ÜGYNÖKSÉGÜNK VÁLLALATOKNAK

 

icon search

A WOIMS marketing ügynökség saját rendszerén belül széleskörű marketing szolgáltatásokat nyújt. Ez lehetőséget teremt az ügyfeleink számára, hogy nálunk egyetlen helyen találják meg a szükséges eszközöket és szolgáltatásokat a sikeres marketing kampányokhoz.

MARKETING EGY KÉZBEN

Viselkedési jellemzők

Határozzuk meg a termék, vagy szolgáltatás vásárlási folyamatát, online vásárlásssal kapcsolatos viselkedését, illetve azt, hogy mikor és hogyan használják a terméket vagy szolgáltatást. Például, ha egy fitneszklub vendégei számára kampányolunk, akkor érdemes lehet az  edzésre vágyókat, céltudatos életmód vagy egészségügyi problémák miatt oda járókat megcélozni.

 


Marketing kampány
Mikor érdemes kiküldeni az EDM levelet?

Az EDM (Email Direct Marketing) kiküldési időpontjának és napjainak hatékonysága sok tényezőtől függ, például a célcsoport típusától, az iparágtól, a tartalom jellegétől és a régió időzónájától. Az optimális időpont és napok meghatározása célzott teszteléssel és az eredmények figyelembevételével történik. 

Hétfő: Sok vállalat hétfőn küldi el az EDM-jeit, mivel a hét első napja lehetőséget ad arra, hogy az üzenetek a hét során hatnak. Azonban hétfőn sokan foglalkoznak az e-maillel és az általános munkával, így az e-mailek könnyen elveszhetnek az áradatban.
Kedd és szerda: Kedden és szerdán általában magasabb az e-mail nyitási arány, mivel a hét közepén az emberek már kezdenek szabadabb időt találni az e-mailek olvasására. Ezen napokon az e-mail kiküldése gyakran hatékonyabb lehet.
Csütörtök: A csütörtök is hatékony nap lehet az EDM-ek kiküldésére, mivel az emberek már kezdenek készülődni a hétvégére, és nyitottabbak az e-mailek fogadására.
Péntek: Pénteken az emberek már gyakran elfoglaltak a hétvégi tervekkel vagy befejezik a hét munkájukat, így az e-mailek hatékonysága változó lehet. Kísérletezhetsz pénteki kiküldésekkel, de figyelj a válaszokra és az eredményekre.
Hétvége: A hétvége általában kevésbé hatékony időpont az EDM-ek kiküldésére, mivel az emberek gyakran nem dolgoznak vagy nem foglalkoznak az e-maileikkel a pihenés miatt.

Az órák tekintetében az ideális időpont nagyban függ a célcsoport időzónájától és életmódjától. Általánosságban véve a reggeli órák (8:00-10:00) és a késő délután (15:00-17:00) lehetnek hatékonyak, mivel az emberek ekkor általában elérhetőek és aktívabbak az e-mailekkel kapcsolatban.

Hogyan épül fel a marketing kampány?

 1. Célcsoport meghatározása
 2. Üzenet meghatározása
 3. Médiaválasztás
 4. Tartalom létrehozása
 5. Kampány nyomon követése és optimalizálása


Mik a jellemzői a modern marketing kampányoknak?

 1. Multichannel megközelítés
 2. Csatlakozás a célcsoport érdekeihez
 3. Personalizált kommunikáció
 4. Interaktív tartalmak és üzenetek
 5. Analitika, elemzések alkalmazása
 6. Folyamatosan optimalizálátak.


Egy modern marketingkampány a célközönség és az általuk használt csatornák megértésével kezdődik. Innen kiindulva egységes stratégiát hozhat létre, hogy több érintkezési ponton keresztül érje el őket, miközben értékkel teli tartalmat, ajánlatokat és promóciókat kínál. Mindez egy hatékony, mérhető kampányban csúcsosodik ki, amely növeli a márkaismertséget és konverziót eredményez. 

Miért ez egyik leghatékonyabb marketing kommunikációs csatorna az EDM?

AzEDM (Email Direct Marketing) az egyik leghatékonyabb marketing kommunikációs csatorna több okból is

Személyre szabhatóság: Az EDM marketing kampány lehetőséget nyújt a személyre szabott üzenetek küldésére, mivel az e-maileket testreszabhatjuk a címzettek preferenciái, vásárlási szokásai és demográfiai jellemzői alapján. Ez növeli a marketing kampányok relevanciáját és hatékonyságát.
Közvetlen kommunikáció: Az e-mailek közvetlenül jutnak el a címzettek postaládájába, így nagyobb esély van arra, hogy azokat elolvassák és figyelembe vegyék. Ez a közvetlenség lehetővé teszi az egyedi kapcsolatépítést és a közvetlen interakciót az ügyfelekkel.
Mérhetőség és analitika: Az EDM marketing kampány eredményeit könnyen mérheted és analizálhatod. Számos eszköz és szoftver áll rendelkezésre az e-mailek nyitási arányának, kattintási aránynak és konverzióknak a követésére, így könnyen optimalizálhatjuk a kampányt.
Költséghatékonyság: A marketing kampány e-mailek küldése általában költséghatékonyabb, mint más hagyományos marketingcsatornák, például a nyomtatott hirdetések vagy a televíziós reklámok. Nem kell fizetni a hirdetési területért vagy időért, és az e-mailek kiküldése sem jelent nagyobb anyagi terhet.
Időzítési rugalmasság: Az EDM kampányokat könnyen időzítheted és ütemezheted, hogy azok megfeleljenek a célközönség időzónájának és viselkedésének. Ez lehetővé teszi, hogy a marketing kampány üzenetek pontosan akkor érjék el az embereket, amikor a legvalószínűbb, hogy elolvassák őket.
Nagy hűség és ismétlődő érték: Az eredményes EDM kampányok hozzájárulhatnak a hűség kialakításához, és az ügyfelek visszatérő vásárlókká válhatnak. Az ismételt értékesítés és az ügyfélhűség növelése jelentős bevételt generálhat a hosszú távon.
Kreativitás és tartalom: Az EDM marketing kampány lehetővé teszi a kreatív és tartalmas üzenetek készítését, amelyek magukban foglalhatnak szöveget, képeket, videókat és hivatkozásokat. Ez segít az üzenetek élvezetessé tételében és az eladások növelésében.Hatékony és sikeres marketing kommunikáció tervezéstől, a kivitelezésig egy kézben.

A hatékony marketing kommunikáció tervezése és kivitelezése fontos folyamat, amely kreativitást, kutatást és szakértelmet igényel. A rendszeres kampány mérések és felülvizsgálatok után a tanulságok levonása segíthet abban, hogy a vállalkozás folyamatosan javuljon a kommunikációjában és a piacon való jelenlétében. Ehhez egy biztos hátteret ad a WOIMS marketing ügynökség a vállallatának.


WOIMS MARKETING ÜGYNÖKSÉG

 

A weboldalon megadott adatai csak kapcsolatfelvételre szolgálnak, nem kerülnek tárolásra és harmadik fél számára nem hozzáférhetőek.