kozossegi media

Kimaxoljuk a vállalata közösségi média megjelenését


WOIMS marketing ügynökség
 

Közösségi média posztok sokféle típusban és stílusban készülhetnek,

marketing szempontjából az a fontos, hogy a tartalom megfelelően illeszkedjen a célcsoport és a kampány céljaihoz, illetve a kommunikációs felülethez.
Minden közösségi média esetén két fontos kommunikációs pont van. A két elem együttműködése fontos annak érdekében,
hogy hatékony és érthető üzenetet közvetítsenek a célközönség felé.

Social media amico2

Általában először a képet, videót nézik meg, mielőtt elolvassák a szöveget.


Ezért fontos, hogy a kép vonzó és figyelemfelkeltő legyen, mivel a vizuális tartalom gyakran az első benyomást kelti.

A kép, videó nyitó képe vonzó és releváns kiválasztása kulcsfontosságú, mivel a Facebook, Linkedin hírfolyam posztjai gyorsan pörögnek, és az emberek csak egy pillanatnyi figyelmet szentelnek nekik.

Ha a kép nem vonzza meg az érdeklődést, az emberek könnyen továbbléphetnek, és sosem jutnak el a szövegig.

A képről


Vizuális vonzerő: A képek gyakran az első dolog, amit az emberek észrevesznek egy posztnál. Fontos, hogy a kép vonzó legyen, és felkeltse a figyelmet.

Termék vagy szolgáltatás bemutatása: A képek segítenek a termék vagy szolgáltatás valós megjelenítésében, és lehetővé teszik a potenciális vásárlók számára, hogy jobban megismerjék azt.

Érzelmi hozzákapcsolódás: A megfelelően kiválasztott képek képesek érzelmi kapcsolatot kialakítani a közönséggel, ami segít az üzenet hatásosabbá tételében.

A szöveg is kiemelkedően fontos, mivel segít az információk megosztásában, cselekvésre ösztönzésben és az üzenet mélyebb megértésében. Az emberek általában a kép felett található szöveget is olvassák, ha a kép felkeltette az érdeklődésüket. De a szöveg másodrangú a folyamatban. Azonban fontos, hogy az interakciót (CTA) a szövegben tudjuk elrejteni.

Influencer amico2

Milyen vizuális kommunikáció
lehet a közösségi médiában

 

km kep  KÉPEK ÉS GRAFIKÁK


A képek, illusztrációk és grafikák gyakran szembetűnőek, és segíthetnek a figyelem felkeltésében. Ezek a posztok lehetnek termékek bemutatására, események népszerűsítésére vagy márkakép erősítésére is alkalmasak.

 

video marketing  VIDEÓK


A videók nagyszerű eszközök a termékek vagy szolgáltatások bemutatására, bemutatókra, interjúkra, vevői véleményekre vagy akár humoros tartalmakra. Élő videók is kiválóak lehetnek az élő kapcsolat kiépítésére a közönséggel.

hexagonal

Összhang


Fontos, hogy a kép és a szöveg összhangban legyenek egymással, és közösen segítsék az üzenet hatékony közvetítését. Emellett az is kulcsfontosságú, hogy a Facebook algoritmusokkal összhangban is legyenek, hogy a posztok a lehető legnagyobb láthatóságot érjék el a közönség körében.

speech bubble

#Hashtag


Fontos kommunikációban a Hashtagek használata: Az aktuális hashtagek beillesztése a posztokba segíthet a tartalmad megtalálásában a releváns keresésekben és a nagyobb láthatóság elérésében.

pin

Kommunikáció


A kommunikáció meghatározása a különböző közösségi média platformokon, mint például a Facebook, LinkedIn, TikTok és YouTube, különböző megközelítést igényel, mivel ezek a platformok eltérő közönségeket és célokat szolgálnak. Kulcsfontosságú, hogy megértsd a közönség preferenciáit és a platformok specifikumait.

 

facebook logo  Facebook: marketing kampányok, imázs növelés

Informális és interaktív. Ideális a közösségépítésre és a márka közvetlen kapcsolatának kialakítására a követőkkel. A tartalmak lehetnek szöveges posztok, képek, videók és élő adások, és a hozzászólások és megosztások fontosak a közösségi részvétel ösztönzésében.

Rövid és lényegre törő szöveg: Általánosságban véve a Facebook posztok rövidek és tömörek legyenek. Próbálj meg röviden és érthetően összefoglalni a fő üzenetet. Az emberek gyakran csak pillantásnyi időt szentelnek a posztoknak, így az első pár sor a legfontosabb.

• A termék vagy szolgáltatás fő jellemzői: Emeld ki a termék vagy szolgáltatás fő előnyeit és jellemzőit. Mutasd be, miért érdemes megvásárolni vagy igénybe venni. Használj vonzó szövegfordulatokat és cselekvésre ösztönző elemeket.

• Ár és kedvezmények: Ha van kedvezmény, ajánlat vagy promóció, azokat közvetítsd egyértelműen. Az ár és az elérhető kedvezmények fontos információk az értékesítési posztokban.

• Cselekvésre ösztönzés: Hozz létre egy erős cselekvésre ösztönző üzenetet (Call to Action - CTA), amely arra ösztönzi a közönséget, hogy lépjenek tovább és hozzanak döntést, például "Vásárolj most," "Regisztrálj," "Kattints ide," stb.

linkedin LinkedIn: szakmai tartalmak megosztása

• A LinkedIn egy szakmai közösségi média platform, ahol a kommunikáció szakmai és üzleti jellegű.

• Itt a kommunikáció általában formálisabb és szakmaibb. Célja lehet az üzleti kapcsolatok építése, munkahelyi lehetőségek keresése, és a szakmai tartalmak megosztása.

• A posztok itt gyakran tartalmazzák az üzleti eredményeket, szakmai tapasztalatokat és szakmai tanácsokat.

Text, azaz a kommunikáció felépítése:

• Legyen szakmai és informatív: A LinkedIn egy szakmai közösségi média platform, így a posztok tartalma legyen szakmai és informatív. Oszd meg az iparági híreket, újdonságokat, szakmai tapasztalataidat, vagy adj tanácsokat és véleményeket a szakmádról.

• Rövid és tömör: Az emberek általában nem hosszú posztokra számítanak a Linkdinen. Próbálj meg rövid és lényegre törő szövegű posztokat írni, amelyek könnyen olvashatók és érthetők

tik tok TikTok: ideális a márkák számára, akik a kreatív módját akarják megtalálni a közönség elérésének.

• A TikTok egy rövid videókra alapuló platform, amely a kreatív és szórakoztató tartalmakra fókuszál.

• A kommunikáció itt gyors és dinamikus. A tartalmak rövidek és gyakran szórakoztatóak vagy humorosak.

youtube YouTube: oktatóanyagok, bemutatók, vlogok, reklámok


• A YouTube egy videómegosztó platform, ahol a kommunikáció főként videók közvetítésével történik.

• A kommunikáció itt lehet hosszabb és részletesebb, és a tartalmak minősége kulcsfontosságú.

Dark analytics amico

Folyamatosan mérünk és optimalizálunk


Fontos folyamatosan mérni és optimalizálni a posztok teljesítményét. Figyeljük az elérési arányt, a kattintásokat és az értékesítéseket. Az eredmények alapján finomítjuk a posztok tartalmát és stratégiáját.

Online world amico

Tudatos, célravezető , hatékony közösségi média kommunikáció


A hatékony kommunikáció kulcsfontosságú minden vállalkozás, termék, szolgáltatás és márkázás szempontjából. A célcsoport megértésétől és az üzenet meghatározásától kezdve az interakció és a tartalomkezelés módjáig mindent egy kézben végzünk.

Dolgozzunk együtt

A weboldalon megadott adatai csak kapcsolatfelvételre szolgálnak, nem kerülnek tárolásra és harmadik fél számára nem hozzáférhetőek.