WEBOLDAL KERESŐOPTIMALIZÁLÁS

Szeretné, hogy webhelye a Google keresési találataiban versenytársai előtt álljon?

ÁRAJÁNLATOT KÉREK

 Ön szerint miért találta meg az elsők között ezt a weboldalt a Google rangsorában?Azért, mert a keresőoptimalizáltuk, hogy meg tudjunk felelni a Google "előírásainak".

A keresőoptimalizálás az első lépés a siker felé. Online elemzésünkkel segítünk Önnek megismerni weboldalai hibáit. A WOIMS weblap AUDIT nem csak egy egyszerű online weblap elemzés, hanem egy átfogó vizsgálat, melyben több szempontból átvilágítjuk a weboldalát, hogy teljes értékű képet kapjunk az internetes felületén található hibákról. A WOIMS AUDIT alapján meghatározzuk weboldalán a szükséges keresőoptimalizálási stratégiát, folyamatot, költségeket és természetesen a várható eredményeket. A SEO (keresőoptimalizálás) egy folyamat és nem egy villanykapocsoló, amit felkapcsolunk és már működik is. Sok esetben akár fél év is szükséges az első eredményekhez. Az együttműködés alatt folyamatosan mérünk és elemzünk, vizsgáljuk a weblap pozíciót és ennek eredményeit havonta megosztjuk megrendelőinkkel.

A keresőoptimalizálási csomagok 

A következőkben néhány népszerű keresőoptimalizálási csomagot mutatok be, amelyek segíthetnek a weboldalak rangsorolásában és láthatóságának növelésében a keresőmotorokban.

Alapcsomag, amivel indul a keresőoptimalizálás:

Kulcsszókutatás: Az adott iparág és a célközönség keresőkifejezéseinek elemzése.
Technikai audit: Webhely sebesség, mobilkompatibilitás és más technikai tényezők ellenőrzése és javítása.
Linkprofil elemzés: Háttér linképítés vizsgálata, rossz minőségű linkek eltávolítása vagy megszüntetése.
Technikai optimalizáció: Részletes webhelyelemzés, a technikai hibák azonosítása és javítása, például oldalsebesség optimalizáció, mobillakosság javítása, strukturált adatok implementálása stb.
Háttér linképítés ellenőrzése: A weboldalra mutató linkek minőségének és mennyiségének ellenőrzése.

Alap SEO csomag:

On-page optimalizáció: Meta címkék, címek, tartalom és képek optimalizálása a kulcsszavakhoz.
Helyi kulcsszókutatás: Helyi keresésekhez kapcsolódó kulcsszavak azonosítása.
Helyi címek optimalizálása: Google My Business profil frissítése, helyi címek beállítása és optimalizálása.
Helyi linképítés: Helyi hivatkozások és helyi katalógusok használata.
URL-átirányítások és hibaoldalak kezelése: Helyes URL-átirányítások beállítása, hibaoldalak kezelése és átirányítások beállítása az elérhetetlen oldalakhoz.
Kulcsszóoptimalizáció: keresésekhez kapcsolódó kulcsszavakat és optimalizálása a weboldalra ezekre.
Jelentések és elemzések: Rendszeres jelentések készítése a weboldal teljesítményéről, a kulcsszavak pozícióiról, a forgalomról és más fontos mutatókról.
Tanácsadás és stratégiafejlesztés: Szakértői tanácsadás a keresőoptimalizáláshoz 

SEO + tartalommarketing csomag:

Tartalomstratégia: Egyedi és releváns tartalomfejlesztési terv kidolgozása.
Blogírás: Rendszeres blogbejegyzések írása a kulcsszavakhoz kapcsolódó témákban.
Közösségi médiakezelés: Tartalom megosztása a közösségi média platformokon a weboldal népszerűségének növelése érdekében.
Helyi címek optimalizálása: Google My Business profil frissítése, helyi címek beállítása és optimalizálása a helyi keresésekhez.
Kulcsszóoptimalizáció: keresésekhez kapcsolódó kulcsszavakat és optimalizálása a weboldalra ezekre.
Strukturált adatok implementálása: A strukturált adatok használata a keresőmotorok számára pontosabb információk megjelenítéséhez a keresési eredményekben.
Kulcsszavak beépítése: A kulcsszavak stratégikus elhelyezése a meta címkékben, címekben, tartalomban és képek alt szövegeiben.
Rossz minőségű linkek kezelése: Azoknak a linkeknek az azonosítása és eltávolítása vagy disavowálása, amelyek rossz minőségűek vagy megsértik a Google irányelveit.
Követés és monitorozás: Az oldalak teljesítményének követése és monitorozása az analitikai eszközök segítségével.
Jelentések és elemzések: Rendszeres jelentések készítése a weboldal teljesítményéről, a kulcsszavak pozícióiról, a forgalomról és más fontos mutatókról.
Technikai támogatás: Segítségnyújtás a technikai problémák megoldásában, a weboldal fejlesztésében és a keresőoptimalizációval kapcsolatos kérdésekben.
Tanácsadás és stratégiafejlesztés: Szakértői tanácsadás a keresőoptimalizáláshoz

Versenytársanalízis csomag:

Versenytársak azonosítása: A legfőbb versenytársak azonosítása a keresési eredményekben.
Kulcsszókutatás a versenytársakra: Megtaláljuk a kulcsszavakat, amelyekre a versenytársak optimalizálják weboldalaikat.
Hivatkozási lehetőségek elemzése: Felfedezési lehetőségek azokon a webhelyeken, amelyek hivatkoznak a versenytársakra.
Hirdetési stratégia: Az online hirdetésekkel és fizetett keresőhirdetésekkel való versenytársakra reagálás.

Mennyibe kerül egy weboldal keresőoptimalizálás?

A weboldal keresőoptimalizálás (SEO) ára sok tényezőtől függ, és nem egységes. A különböző szolgáltatások, az oldal bonyolultsága, a piaci verseny, a cél kulcsszavak, és még sok más tényező is befolyásolhatja az árat. Az alábbiakban néhány tényezőt mutatok be, amelyek az árat befolyásolják:

Az oldal mérete és bonyolultsága
Egy kis, statikus weboldal optimalizálása olcsóbb lehet, mint egy nagy, dinamikus webáruházé. Az árak így havi díj esetén 38.000 Ft - 290.000 Ft között változhatnak. 

Piaci verseny
Ha egy olyan piacon vagy ágazatban dolgozok a vállalat, ahol sok a verseny, akkor valószínűleg több erőfeszítésre és időre lesz szükség a jó rangsorolás eléréséhez, ami magasabb költségekkel jár.

Célzott kulcsszavak
Néhány kulcsszó és kifejezés nagyon versenyzett, és ezeknek az optimalizálása több időbe és erőfeszítésbe telik. Ezért is fontos pontosan meghatározni az adott kulcsszavakat, kereső kifejezéseket.

Havi vagy egyszeri díj
A keresőoptimalizálás egy folyamataos tevékenység, ami folyamatos feladatokat, mérést, elemzést tartalmaz. Ezért a SEO gyakran havi díjas modell, amely tartalmazza a folyamatos optimalizálást, jelentéseket és egyéb szolgáltatásokat. Léteznek egyszeri díjas projektek is. Ezek többnyire kisebb oldalak esetén nyújt megoldást.

Speciális szolgáltatások
Egyes szolgáltatások, például tartalomkészítés, linképítés, helyi SEO, stb., extra költségekkel járhatnak.További költségek a folyamatos mérés, elemzés. Akinek szüksége van ezekre az állandó adatokra érdemes a havi díjas szolgáltatást választania.

Az SEO cég tapasztalata és hírneve
Szakértői tapasztalat jelentősen befolyásolhatják az árat. Onnan ismerheti meg a szakértő céget, aki az organikus találatok között is elől van a Google rangsorában. Ilyenkor érdemes rákeresni a weboldal keresőoptimalizálás, weblap keresőoptimalizálás kifejezésekre és ezek megmutatják, hogy kik lehetnek jó SEO-s ügynökség. Ugyanis akik a keresőoptimalizáló ügynökségek között éles versenyben is elől vannak azok nagy valószínűséggel az Ön weboldalát is előkelő helyre tudják emelni a Google találatai között.

Tájékoztató árak
38.000 Ft. - 80.000 Ft. / Alacsony költségvetés: Egy kisebb projekt vagy egy kevésbé versenyzett ágazat esetén. 
80.000 Ft.- 170.000 Ft. / Közepes költségvetés: Általánosságban elmondható egy nagyobb weboldalról, kisebb webshopról
170.000 Ft.- 290.000 Ft. / Magas költségvetés: Nagyobb projektek vagy nagyon versenyzett piacok esetén, nagyobb méretű webshopok sok kulszóra történő keresőoptimalizálása.

ÁRAJÁNLATOT KÉREK

Mi lehet a hiba a weboldallal?

Sokszor ez az első kérdés, de talán a legfontosabb is. A weboldalak szerkezetét, félépítését sokszor a design irányába viszik el, pedig a világ legszebb weboldalának a tulajdonosai is lehetünk, ha weboldalunk a századik helyen van a Google találati listáján. A leggyakoribb probléma, hogy a kész weboldalak esetén még az alap keresőoptimalizálási beállításokat sem csinálják meg és így működik akár több évig. Majd felmerül az igény, hogy a weboldal miért nincs elől a keresőkben. Na igen, de már a Google robotok feltérképezték többször is a weboldalt és észlelték a hibákat, ennek alapján rangsorolták, vagy rangsorolják egyre lentebb. Ez olyan, mintha egy rossz autóval közlekednénk, ami egyre többször meghibásodik, otthagy az úton és csak bánatosan figyeljük azt a sok jó járművet, ami elmegy mellettünk. Ha ezt a példát továbbvisszük, az autó első útja a szerviz, ahol megjavítják a hibát, de a gépjármű karbantartása már a tulajdonos felelőssége. Ez a példa mutatja, hogy a weboldalakat is először rendbe kell tenni, azaz meg kell feleltetni az alapvető elvárásoknak, majd ezt követően jöhet lépésről-lépésre a keresőoptimalizálás.

Mik a leggyakoribb hibák a weboldalon?

Legtöbbször azzal találkozunk, hogy nincsenek beállítva az alapvető dolgok amik a keresőoprimalizálás alapjait adják.

- nincs megadva, vagy hibásan vannak megadva a weboldal meta adatai
- nincs átírányítva a domain a www vagy www nélküli alakra
- nincs felépítve a heading struktúra
- nem megfelelően vannak beállítva a képek és a képekhez tartozó adatok
- sok hibás befelé vagy kifelé mutató link van a weboldalon
- nincsindexelve az oldal és hibás a robots.txt beállítás

Természetesen ez csak tényleg egy pár probléma, amivel gyakran találkozunk, de egy weboldal keresőoptimalizálás elvégzéséhez ezek a hiányossságok kijavítása elengedhetetlen. A weboldalak SEO auditálása ettől sokkal körültekintőbb viszgálatot igényel. A WOIMS SEO AUDIT egy összetett vizsgálat, mely az alábbi alavető weboldal vizsgálatokból áll.

- weboldal sebessége, itt megvizsgáljuk, mi és mennyire lassítja a weboldal betöltődését
- meta specifikáció, ahol a nyelvi beállításoktól egészen az oldalankénti meta leírásokat és címsorokat vizsgáljuk
- a weboldal minőségi vizsgálatánál magát a contentet a weboldal szövegét, felépítését, mobil beállításait elemezzük
- weboldal struktúrájában az oldal szerkezeti felépítését vesszük szemügyre, legfőképp a heading struktúrát
- link struktúra viszgálata kiterjed a belső és külső linkek viszgálatára, amelyben nem csak a linkek működését, hanem a linkekhez tartozó horgony szövegekek is elemezzük
- a szerver beállítások elemzése is sok problémát szokott feltárni, a gyorsaság mellett a biztonságra is nagy figyelmet kell fordítani
- a külső faktorok viszgálata is fontos, mert valójában itt már nem magát a weboldalt elemezzük, de fontos, hogy milyen értékes linkek mutatnak a weboldalra
- a weboldal fáljait sem szabad elfelejteni, hogy minden szükséges fájl és a hozzá tartozó beállítás rendben legyen

A fentiek alapján készül egy teljes átfogó weboldal elemzés, amely a hibák mellett a lehetőségeket is tartalmazza. Ennek alapján látjuk, pontosan mi a hiba, mennyi idő alatt és keresőoptimalizálás számos felaadatával lehetne javítani. A SEO AUDIT alapja a keresőoptimalizálásnak, hiszen mit is javítunk, ha azt sem tudjuk, hol rejlik a probléma?

Mik a leggyakoribb hibák a weboldalon SEO szempontból?

A leggyakoribb hibák a weboldalon a következők lehetnek:

Betöltési idő: A weboldalak túl sok időt tölthetnek a betöltődésre, ami felhasználói frusztrációt okozhat és azt eredményezheti, hogy a látogatók elhagyják az oldalt Az átlagos felhasználók számára elfogadható betöltési idő általában 2-3 másodperc, ezért az oldalak túl hosszú betöltési ideje felhasználói frusztrációt okozhat, és negatív hatással lehet a felhasználói élményre.  A betöltési idő azért is fontos szempont mert a mobilon böngészők még ettől is kevesebbet hajlandóak várni, ezért a lassú oldalakat idő előtt elhagyják. Egyes kutatások szerint az oldal betöltődési idejének növekedése a látogatók elhagyásának valószínűségének növekedésével jár együtt, és az oldalak általában elveszítik a látogatók jelentős részét, ha a betöltési idő meghaladja a 5 másodpercet. Ezért fontos, hogy az oldalak optimalizálják a betöltési idejüket a felhasználói élmény javítása érdekében. A betöltési idő jelentős mértékben függ:

- szerver sebesség
- weboldal mérete
- weboldalon található média tartalom mérete

Így a lassú betöltési időt okozhatják a nagyméretű képek, az optimalizálatlan kód vagy a szerverkapacitás hiánya. Ezenkívül a weboldalakat mobileszközökre is optimalizálni kell, amelyek gyakran eltérő kialakítást és optimalizált kódot igényelnek a gyors betöltési idők biztosítása érdekében.

Nem reszponzív tervezés: Az oldal nem reszponzív tervezése azt jelenti, hogy az oldal nem illeszkedik jól különböző méretű képernyőkhöz. Ez lehetővé teszi, hogy az oldal ne legyen használható a mobil eszközökön, ami csökkentheti a felhasználói élményt.  A nem reszponzív design jelentősen befolyásolhatja a weboldal felhasználói élményét. Ha egy oldal nincs optimalizálva a különböző képernyőméretekre, akkor a kisebb eszközökön nehéz lehet a navigálás és az olvasás. Emellett a szöveg olvashatatlanná válhat, és a fontos elemek túl kicsik lehetnek ahhoz, hogy interakcióba lépjenek velük. Az ilyen típusú kialakítás a fogyatékkal élő felhasználók számára is csökkentheti a weboldal hozzáférhetőségét, mivel egyes funkciók nem állnak rendelkezésre vagy nehezen használhatók. Ahhoz, hogy minden eszköztípuson jó felhasználói élményt biztosítsanak, a webfejlesztőknek olyan webhelyet kell létrehozniuk, amely reszponzív és többféle képernyőméretre optimalizált.

Rossz navigáció: Az oldal rossz navigációja nehezen érthető menüszerkezetet, nem megfelelően címkézett linkeket és elavult információkat tartalmazhat. A weboldal rossz navigációja akadályozhatja a felhasználói élményt, megnehezítve a felhasználók számára a megfelelő információk elérését és a feladatok elvégzését. A rossz navigáció magában foglalhat egy összefüggéstelen menüstruktúrát, nem megfelelően megjelölt vagy felcímkézett linkekkel, ami megnehezíti a látogatók számára, hogy megállapítsák, hová kell menniük. Emellett az elavult információk még inkább összezavarhatják a látogatókat, és félrevezethetik őket, hogy rossz irányba navigáljanak. Annak érdekében, hogy a látogatók a lehető legjobb élményt élvezhessék az Ön webhelyén, rendszeresen felül kell vizsgálnia a menüstruktúrát és a linkek címkézését, hogy azok egyértelműek és naprakészek legyenek. Ez segít intuitívabb élményt nyújtani látogatóinak, és javítja a felhasználók általános elégedettségét.A hiányos vagy rosszul megírt tartalom a potenciális látogatókat nagyon elriaszthatja. Nemcsak zavart okoz, hanem arra is késztetheti őket, hogy teljesen elhagyják a weboldalt. Ezenkívül a rossz nyelvtani és helyesírási hibák a weboldalt szakszerűtlenné teszik, és azt a benyomást kelthetik, hogy a vállalat nem túl tájékozott a saját termékével vagy szolgáltatásával kapcsolatban.

Rossz tartalom: A weboldal rossz tartalma vagy hiányos információja ronthatja a felhasználói élményt, és visszariaszthatja a látogatókat A hiányos vagy rosszul megírt tartalom a potenciális látogatókat nagyon elriaszthatja. Nemcsak zavart okoz, hanem arra is késztetheti őket, hogy teljesen elhagyják a weboldalt. Ezenkívül a rossz nyelvtani és helyesírási hibák a weboldalt szakszerűtlenné teszik, és azt a benyomást kelthetik, hogy a vállalat nem túl tájékozott a saját termékével vagy szolgáltatásával kapcsolatban Továbbá a hiányzó információk vagy a törött linkek megnehezítik a látogatók számára, hogy megtalálják, amit keresnek a weboldalon. Ez frusztráló élményhez vezethet, és arra késztetheti őket, hogy máshol keressék a kívánt tartalmat. Továbbá, ha egy weboldal nincs mobileszközökre optimalizálva, az lassú betöltési időkhöz és összességében negatív felhasználói élményhez vezethet

Nem biztonságos webhelyek: A biztonsági hibák, például a figyelmeztetések vagy a lejárt tanúsítványok csökkentik a látogatók bizalmát az oldal iránt. A bizonytalan webhelyek jelentős hátrányt jelenthetnek bármely webhely számára, mivel mind a látogatókat, mind a webhelyet veszélyeztethetik azzal, hogy rosszindulatú szereplők érzékeny adatokhoz jutnak. Az olyan biztonsági hibák, mint a figyelmeztetések vagy a lejárt tanúsítványok csökkenthetik a látogatók bizalmát az oldal iránt, és nagyobb valószínűséggel keresnek máshol a kívánt tartalom után. Továbbá a nem biztonságos webhelyek esetleg nem rendelkeznek naprakész biztonsági intézkedésekkel, így kiszolgáltatottá válnak a hackerek támadásainak, akik igyekeznek kihasználni a talált sebezhetőségeket. Nem csak ez, de a keresőmotorok rangsorolása is szenvedhet a webhely biztonságának hiánya miatt, ami megnehezíti az ügyfelek számára, hogy megtalálják a szóban forgó webhelyet.

Sőt, ha egy weboldal túl sok biztonsági rést vagy védtelen adatszivárgást szenved el, az olyan hírnévkárosodáshoz vezethet, amelyet nehéz lesz helyreállítani. Ha a felhasználók egy nem biztonságos webhelyet látogatnak meg, nemcsak annak a veszélynek vannak kitéve, hogy potenciális vírusok támadják meg őket, vagy személyes adataik nyilvánosságra kerülnek, de vonakodhatnak visszatérni, ha úgy érzik, hogy a webhely nem tartja tiszteletben a magánéletüket. Az olyan proaktív lépésekkel, mint a biztonságos protokollok beállítása és a gyanús tevékenységek rendszeres ellenőrzése, a vállalkozások gondoskodhatnak arról, hogy webhelyeik biztonságosak maradjanak, és erősíthetik az ügyfelek online tevékenységeikbe vetett bizalmát.

Technikai hibák: A technikai hibák, mint például az elavult kódok, a hibás linkek vagy a hibás formázások, lassítják az oldal betöltődési idejét és csökkentik a felhasználói élményt. Egy gyakori weboldal hiba a nem reszponzív tervezés. A nem reszponzív weboldal nem skálázódik jól a különböző képernyőméretek között, így a mobileszközökön lévő felhasználók számára nehézzé vagy lehetetlenné teszi az oldal elérését. Ez azt jelenti, hogy kisebb valószínűséggel lépnek interakcióba a weboldallal, és akár el is hagyhatják azt, ha nem tudnak könnyen navigálni rajta. A webhelytulajdonosoknak a CSS médiakérdések és rugalmas rácsok használatával kell biztosítaniuk, hogy webhelyeik reszponzívak legyenek, valamint azt, hogy az oldalon található összes elemet mobileszközökre optimalizálják.

Túl sok hirdetés: Az oldalak túl sok hirdetést tartalmazhatnak, ami zavarhatja a felhasználókat, és negatív hatással lehet a felhasználói élményre. A túl sok hirdetés a weboldalon negatív felhasználói élményt nyújthat a látogatók számára. A hirdetések túlterhelhetik az oldalt, és megnehezíthetik a felhasználók számára, hogy megtalálják a keresett tartalmat. A hirdetések elvonhatják a felhasználók figyelmét az oldal fő tartalmáról, megnehezítve a koncentrációt és a közvetített üzenet megértését. Egyes esetekben a hirdetések még az oldal betöltési idejét is lelassíthatják, ami késedelmet és frusztrációt okozhat. Továbbá a látogatókat nem megfelelő vagy kellemetlen tartalomnak teheti ki a túl sok hirdetés az oldalon A pozitív felhasználói élmény biztosítása érdekében a webhelyeknek korlátozniuk kell a hirdetések elhelyezését, és mérlegelniük kell minden lehetséges következményt, mielőtt hirdetéseket helyeznek el az oldalaikon. Az analitikai adatok gondos elemzése kulcsfontosságú annak megértéséhez, hogy a látogatók hogyan lépnek kapcsolatba a webhelyen található hirdetésekkel, és annak biztosításához, hogy a hirdetések ne zavarják a felhasználói élményt. A webhelyeknek magas követelményeket kell támasztaniuk akkor is, amikor kiválasztják, hogy a hirdetések mely típusai alkalmasak a célközönségük számára. Végül a fejlesztőknek lépéseket kell tenniük annak biztosítására, hogy függetlenül attól, hogy mennyi hirdetés van egy oldalon, az még mindig gyorsan és hatékonyan töltődjön be, hogy ne frusztrálja a felhasználókat.


Mik azok a keresőrobotok?

A keresőrobotok, más néven webcrawlers, spiders, vagy botok, automatizált programok vagy szkriptek, melyek a világhálón, azaz az interneten barangolnak azért, hogy indexeljék és gyűjtsék az elérhető weboldalak információit. Ezek a botok alapvető szerepet játszanak a keresőmotorok működésében, mivel ők azok, akik "végigjárják" az internetet, és információkat gyűjtenek a weboldalakról, amelyeket aztán a keresőmotorok adatbázisai tárolnak.

A keresőrobotok működésének alapvető lépései a következők:

URL-ek Gyűjtése: A botok egy listát kapnak a látogatandó URL-címekről.
Oldal Letöltése: A keresőrobot ellátogat egy weboldalra, és "letölti" annak tartalmát, beleértve a szövegeket, a képeket, a CSS-t és a JavaScript-kódokat.
Linkkutatás: A botok elemezni fogják az oldalon található összes linket, és hozzáadják azokat a következő látogatandó URL-ek listájához.
Elemzés és Indexelés: A letöltött oldalak tartalma elemzésre és indexelésre kerül. Az információkat az adatbázisban tárolják, hogy később felhasználhassák a keresési lekérdezések során.
Rangsorolás: Amikor egy felhasználó keresőkérdést tesz fel, az adatbázisban tárolt információk alapján a keresőmotor algoritmusai eldöntik, mely oldalak a legrelevánsabbak és melyiket kellene az első helyen megjeleníteni a keresési eredmények között.

A keresőrobotok működése során számos szabályt és irányelvet követnek, amelyeket a weboldalaknak is be kell tartaniuk a jobb indexelhetőség és láthatóság érdekében a keresőmotorokban. Ezek a szabályok gyakran technikai (pl. robots.txt fájl használata, oldalstruktúra, stb.) és tartalmi (pl. kulcsszóhasználat, releváns tartalom, stb.) aspektusokra is kiterjednek.


Hogyan történik a találatok automatikus generálása?

A találatok automatikus generálása egy összetett folyamat, amely több szempontot vesz figyelembe, hogy jelenítse meg a felhasználók számára releváns találatokat egy adott keresési lekérdezésre. A folyamat alapvetően a következő lépésekből áll:

Keresési lekérdezés: A felhasználók beírják a keresett kulcsszavakat a Google keresőmezőjébe, majd megnyomják a keresés gombot vagy lenyomják az Enter billentyűt.
Indexelés: Például Google szerverei az internet teljes tartalmát indexe. Ez azt jelenti, hogy a Google rendszerében egyfajta adatbázisban számos weboldal tartalmát tárolják és rögzítik.
Algoritmusok: A keresők többféle algoritmust használnak, hogy meghatározza, melyik weboldalak tartalma a legrelevánsabb a keresési lekérdezésre. Ezek az algoritmusok számos tényezőt vesznek figyelembe, például a kulcsszavak elhelyezkedését a weboldalon, a weboldal minőségét és hitelességét, a linkek számát és minőségét, a felhasználói élményt és sok más tényezőt.
Ranglista: Az algoritmusok segítségével a keresők létrehoznak egy ranglistát a legrelevánsabb weboldalakról a keresési lekérdezés alapján. A rangsorolt legjobb weboldalak az első oldalra, és ezek a találatok jelennek meg a felhasználóknak.
Megjelenés: A Google találati oldalán (SERP) megjelenített találatok tartalmazzák a címeket, a meta leírásokat, a linkeket és egyéb elérhetőségeket, valamint a felhasználóknak, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbbet.

a Google folyamatosan frissíti és fejleszti az algoritmust annak érdekében, hogy még pontosabb és relevánsabb találatokat generáljon a felhasználók számára. Azusok összetettsége miatt a keresőoptimalizálás (SEO) szakemberek és webmesterek folyamatosan dolgoznak azon, hogy weboldalaikat a Google szempontjából relevánsabb algoritmus, és így javítsák a rangsorolásukat a keresőben.

Hogyan rendszerezik a keresők információkat?

A Google Kereső például az információkat rendszerezi és azokat rangsorolja, hogy a felhasználóknak a lehető legrelevánsabb találatokat kínálja megadott keresési lekérdezéseikre. Ennek a rendszerezési és rangsorolási folyamatnak több lépése van:

Indexelés: Először is, a Googlenek indexelnie kell az interneten található weboldalak tartalmát. Ezt a folyamatot a Google botok végzik, amelyek bejárják a weboldalakat, majd indexbe rendezik a talált információkat. Az index egyfajta adatbázis, amely tartalmazza az összes weboldal tartalmát és információit.
Keresési lekérdezés: Amikor egy felhasználó beír egy keresést a Google keresőmezőjébe, a keresőmotor megkapja ezt a lekérdezést.
Algoritmusok: A Google számos algoritmust használ a találatok rangsorolására. Ezek az algoritmusok számos szempontot vesznek figyelembe, például a kulcsszavakat, a weboldal tartalmát, a linkeket, a weboldal hitelességét és minőségét, a felhasználói élményt stb. Az algoritmusok segítenek eldönteni, melyik weboldalak lehetnek a legrelevánsabbak a keresési lekérdezésre.
Rangsorolás: Az algoritmusok segítségével a Google létrehozza egy ranglistát a találatokról. A legrelevánsabb weboldalak a legelőkelőbb helyen jelennek meg a találati oldalon, míg a kevésbé relevánsak később.
Megjelenítés: A Google a rangsorolt találatokat a felhasználók számára megjeleníti a találati oldalon (SERP). Ezek a találatok tartalmazzák a weboldal címét, meta leírását, a találatra mutató linket és más releváns információkat.
További szűrés és kiegészítő funkciók: A Google további funkciókat is kínál, például az ábra- és képtalálatokat, hírek találatokat, térképeket és egyéb kiegészítő információkat, amelyek segíthetnek a felhasználóknak még jobban megtalálni a keresett információt.

Fontos megjegyezni, hogy a Google folyamatosan frissíti és finomítja az algoritmusait, hogy még pontosabb és relevánsabb találatokat nyújtson. Emellett a Google más szolgáltatásokat is kínál, például a Google Suggest, amely a keresési lekérdezés közben javaslatokat tesz a felhasználóknak a lehetséges kulcsszavakra, és a Knowledge Graph, amely összefüggő információkat nyújt az emberekről, helyekről és dolgokról. Ezek az eszközök további segítséget nyújtanak az információk rendszerezésében és megjelenítésében.

Hogyan vágjunk bele a keresőoptimalizálás első lépésébe?

Tegyük tisztába mit szeretnénk a keresőoptimalizálás eredményeként elérni. Milyen céljaink vannak a weblap pozíciójával. Sokszor találkozunk azzal a hibával, hogy a vállalat munkatársai elnevezik saját maguk a terméküket vagy szolgáltatásukat, majd így használják az értékesítési, vagy a marketing anyagokban. Ez annyira "beég" a cégbe, hogy azt gondolják így keresik majd a terméküket, vagy szolgáltatásukat a vásárlóik. Az a gond, hogy a lehetséges megrendelők máshogy hívják és így máshogy is keresik az adott terméket.

Itt kezdődnek a gondok, mivel nem jól lettek meghatározva a keresőoptimalizálás alapját szolgáló releváns kulcsszavak. A weblapot ugyan elkészítették, megcsinálták az alap SEO beállításokat, de egy hatalmas hibát követtek el. Nem végeztek kulcsszó kutatást, amely alapján meg lehet határozni a piac által használt kulcsszavakat, kereső kifejezéseket. El is érkeztünk a második hibához, amely nem más, mint 1-2 kulcsszó meghatározása. Egyszerű példa: ha TV-ét akarunk vasárolni nem azt írjuk be a keresőbe, hogy "televízió", mint ahogy, ha pizzériát keresünk sem azt írjuk be, hogy "pizzéria". A keresések 70-80% célirányos, ami azt jelenti, hogy pl: "pizzéria Budapest" vagy "pizzéria XIII. kerületben". Tehát a keresésekben minden esetben szűrünk, azaz pontosan behatároljuk, mit keresünk. Ennek alapján két fontos dologgal kell kezelni a weboldalak keresőoptimalizálását.

- kulcsszó kutatás és elemzés
- kulcsszó kifejezés kutatás és elemzés

Ezután jöhet az onlie versenytárs elemzés, ahol pontos információt kaphatunk a versenytársakról, milyen a weboldaluk keresőoptimalizálás szerinti beállítása.

Vizsgáljuk meg a versenytársaink weboldalát

 Hol helyezkedik el a weboldal a Google találati listán?
- Milyen kulcsszavakat használ?
- Keresőoptimalizálja a weboldalát?
- Milyen "erős" a SEO beállítás a weboldalon?

Ehhez a vizsgálathoz több ingyenes eszköz is rendelkezésére áll, mint például a GooglePageSpeed, Google mobilbarát elemző. Fontos, hogy regisztráljunk a Google Search Console felületén a weboldalunkat, tegyük bele a weboldalunkba a követőkódot és ezután folyamatosan elemezzük a látogatói folyamatokat. Több ingyenes vagy maximum regsiztrációhoz kötött online SEO elemző szoftver van a amely hiteles információt biztosít a keresőoptimalizálás alapjaihoz.

Fontos, hogy elemezzük a versenytársak weboldalát SEO. keresőoptimalizálás több szempontjából is. Ennek alapján láthatjuk, hogy ki, milyen mélységig foglalkozik a weboldalának keresőoptimalizálás beállításaival. Ha sok jó weboldal van előttünk, akkor nyílván nehezebb dolgunk van, de akkor is fontos, hogy mielőbb kezedje el a weboldal keresőoptimalizálás legfontosabb beállításait.

Hogyan és milyen eszközökkel elemezzük a versenytársak weboldalát?

A versenytárs elemzés egyik alapj a  versenytársak weboldalának elemzése különböző eszközök és módszerek kombinációját igényli. Az alábbiakban néhány általános lépést és eszközt sorolok fel, amelyek segítségével elkezdheted a versenytársak weboldalainak elemzését:

Keresőmotor elemzése: Kezd azzal, hogy a versenytársakat keresőmotorokban, például a Google-ben keresed meg a kulcsszavakra vagy a termékek, szolgáltatások nevére történő kereséssel. Nézd meg, hogyan szerepelnek a versenytársak weboldalai a találati listában, és milyen kulcsszavakra optimalizálják az oldalaikat. Ez segít megérteni, hogyan versenyeznek a keresési eredményekért.

Tartalom elemzése: Vizsgáld meg a versenytársak weboldalain található tartalmat. Nézd meg, milyen típusú tartalmat kínálnak, milyen témákra fókuszálnak, és hogyan prezentálják azt. Vizsgáld meg, milyen gyakran frissítik a tartalmat, és hogyan alkalmazzák a kulcsszavakat a szövegeikben. Ez segíthet abban, hogy megértsd, milyen típusú tartalommal és stratégiával kell versenyezned.

Weboldalstruktúra elemzése: Nézd meg, hogyan építették fel a versenytársak weboldalait. Vizsgáld meg az oldalak szerkezetét, a navigációt és az URL-struktúrát. Értékeld a felhasználói élményt és az oldalak könnyű navigálhatóságát. Különböző eszközök, például a Screaming Frog vagy a SEMrush Site Audit, segíthetnek abban, hogy átfogóbb képet kapj a weboldalstruktúráról.

Kulcsszóelemzés: Használj kulcsszókutató eszközöket, mint például a Google Keywords Planner vagy a SEMrush, hogy megtudd, milyen kulcsszavakra optimalizálják a versenytársak a weboldalaikat. Ez segíthet abban, hogy felfedezd a releváns kulcsszavakat, amelyekkel versenyezned kell, és megtudd, melyek a leginkább versenyképesek.

Technikai elemzés: Nézd meg, milyen technikai szempontokat alkalmaznak a versenytársak weboldalai. Vizsgáld meg a sebességet, a mobilbarát kialakítást, a biztonsági intézkedéseket és más technikai tényezőket.

A versenytársak weboldalának elemzése kritikus információkat szolgáltathat?

Igen, a versenytársak weboldalának elemzése kritikus információkat szolgáltathat a saját online stratégiánk optimalizálásához. Aversenytárs elemzés  weboldalak elemzése különböző eszközök és módszerek kombinációját igényli. A versenytársak weboldalának elemzésekor az alábbi lépéseket és szempontokat érdemes figyelembe venni:

Célok meghatározása: Mielőtt elkezdenéd az elemzést, tisztázd, hogy mit szeretnél elérni. Szeretnél-e többet megtudni a versenytársak SEO-stratégiájáról, design-jukról, tartalmukról, vagy valami egészen mást?
Design és felhasználói élmény: Első benyomás: Hogyan érzik magukat a felhasználók, amikor először meglátogatják az oldalt? Navigáció: Könnyen navigálható-e az oldal? Reszponzivitás: Hogyan működik az oldal mobil eszközökön és táblagépeken?
Tartalom:
- Milyen típusú tartalom található az oldalon? (pl. blogbejegyzések, tanulmányok, videók, stb.)
- Mennyire aktuális és friss a tartalom? Mennyire hasznos és értékes a tartalom a célközönség számára? SEO (Keresőoptimalizálás):
Kulcsszavak: Milyen kulcsszavakat céloznak meg?
Oldal szerkezete: Hogy van optimalizálva az oldal a keresők számára?
Háttérlink-építés: Milyen oldalakról kapnak visszamutató linkeket? SEO eszközök, például a SEMrush vagy az Ahrefs használata segíthet az ezen információk gyűjtésében.
Technikai elemzés:
- Betöltési idő: Milyen gyorsan töltődik be az oldal?
- Mobile First: Optimális-e a mobil eszközökre?
- SSL/TLS: Biztosított-e az adatok titkosítása?
Közösségi média és más platformok:
- Milyenközösségi média platformokonvannak jelen?
- Milyen gyakran posztolnak és milyen a követőik elkötelezettsége?
Konverziós útvonalak és CTA-k:
- Milyen módon próbálják konvertálni a látogatóikat? (pl. e-mail feliratkozás, direkt marketing, termék vásárlás, stb.)
- Hogyan vannak elhelyezve és megformázva a felhívások (CTA-k)?
Visszajelzések és vélemények:
- Van-e visszajelzési lehetőség az oldalon?
- Milyen véleményeket és értékeléseket kapnak a termékeik vagy szolgáltatásaik?
Hirdetések és affiliate marketing: Használnak-e fizetett hirdetéseket vagy partneri (affiliate) programokat? Ha igen, hogyan?
Eszközök és technológia: Az eszközök, mint például a BuiltWith, segíthetnek azonosítani, hogy milyen technológiákat és szoftvereket használnak. Ezen elemzési lépésekkel átfogó képet kaphatsz versenytársaid weboldalának erősségeiről és gyengeségeiről, ami segíthet a saját online jelenléted fejlesztésében.

Egy marketing ügynökség bevonása az elemzésbe több előnnyel is járhat?

Egy marketing ügynökség bevonása az elemzésbe több előnnyel is járhat mint azt gondolná. Azonban a döntés arról, hogy érdemes-e bevonni egy marketing ügynökséget nem csak a költségvetési megfontolásaitól kell, hogy függjön, mert velül objektív döntést hozhat a továbblépésről és azok irányairól.

Előnyök a marketing ügynökség bevonása melett:

 1. Szakértői Tudás: Egy tapasztalt marketing ügynökség biztos, hogy rendelkezik a szükséges szakértői ismeretekkel és eszközökkel. Velük részletes és alapos elemzést végezhet a versenytársak weboldaláról. Egy szakértő marketing ügynökséggel nem csak a SEO-ról kap információt, hanem sok más fontos tényezőről ami az átfogó üzleti stratégiai, értékesítési tervet is érinti. A marketing szakemberek rendelkeznek mélyreható tudással és gyakorlati tapasztalattal egy adott területen. Így képesek gyorsan felismerni a lényeges tényezőket és hozzáállni az elemzéshez egy optimális módszertannal, továbbá marketing szakemberek rendszerint egy bevált és strukturált módszertant követnek, ami csökkenti az esetleges hibák és mulasztások esélyét. Egy ügynökség gyakran több területen (pl. SEO, tartalommarketing, PPC hirdetések) rendelkezik szakértőkkel, így átfogó elemzést készíthetnek.

 2. Időmegtakarítás: A szakemberek bevonása jelentősen csökkentheti az elemzéshez szükséges időt és erőforrást, miivel a szakemberek gyorsan és hatékonyan tudnak dolgozni, az időtakarítás jelentős lehet, különösen, ha a vállalkozásnak nincs megfelelő szaktudása az adott területen.

 3. Objektív Nézőpont: Egy külső ügynökség tárgyilagosabban közelíthet a versenytársak elemzéséhez, mivel nem érintettek közvetlenül a vállalkozás belső működésében vagy stratégiájában.

 4. Ajánlások és Stratégiai Tanácsadás: Az ügynökség nemcsak az elemzést készítheti el, hanem ajánlásokat és javaslatokat is tehet a kapott eredmények alapján.

Hátrányok a marketing ügynökség bevonása melett::

 1. Költségek: Egy marketing ügynökség bevonása költségekkel jár, és nem minden vállalkozásnak van elegendő költségvetése erre.

 2. Kommunikációs Akadályok: Bár ritkán, de előfordulhat, hogy a vállalkozás és az ügynökség közötti kommunikáció nem optimális, ami befolyásolhatja az elemzés minőségét és a stratégiai döntéseket.

 3. Adatvédelem: Fontos gondoskodni arról, hogy az ügynökséggel megfelelő adatvédelmi megállapodás legyen, különösen, ha bizalmas információkat oszt meg velük.
   

Vigyázzon, ne másolja le a versenytársak weboldalát!

Lemásolni a versenytársak weboldalát több okból sem ajánlott, és ezek közül néhányat sorolok fel:

Szerzői jogok megsértése: Minden weboldal tartalmára szerzői jogok vonatkoznak. Ha lemásolod vagy másolod a versenytársad weboldalán található tartalmat anélkül, hogy engedélyt kérnél, megsérted a szerzői jogokat. Ez komoly jogi következményekkel járhat, beleértve a peres eljárást és a büntetéseket.

Egyediség hiánya: Az egyedi tartalom elengedhetetlen a sikeres weboldalhoz. Ha lemásolod a versenytársad tartalmát, elveszíted a lehetőséget, hogy saját márkáddal és egyedi hangvétellel kommunikálj a célközönségeddel. Az egyediség nélküli másolatok kevés figyelmet kapnak, és nem tesznek kiemelkedővé a versenytársakkal szemben.

SEO hátrányok: A tartalom másolása negatív hatással lehet a keresőmotor-értékelésre és a rangsorolásra. A keresőmotorok büntetik a másolt tartalmat, és a másoló oldalakat hátrébb sorolhatják a találati listákon. Ezért fontos, hogy eredeti és releváns tartalmat hozz létre a saját weboldaladon.

Hitelesség hiánya: Ha lemásolod a versenytársad weboldalát, akkor elveszíted a lehetőséget, hogy saját márkádat és vállalkozásodat hitelesen bemutasd. Az egyedi tartalom és a saját stílus lehetővé teszi, hogy meghatározd az egyedi vállalati arculatodat és üzenetedet, ami segít kiemelkedni a versenytársak közül.

Ahelyett, hogy lemásolnád a versenytársakat, inkább az elemzésre és az inspirációra összpontosíts. Tanulj a versenytársak legjobb gyakorlataiból, és használd azt az információt, hogy fejleszd a saját weboldaladat egyedi és versenyképes módon.

Miért gond SEO szempontból a tartalom másolása?

Tartalom másolása a keresőmotorok, mint például a Google, szempontjából hátrányos és nem ajánlott. Itt van néhány ok, amiért a tartalom másolása problémás lehet a keresőmotorok szempontjából:

Algoritmusok és rangsorolás: A keresőmotorok algoritmusokat használnak a weboldalak értékelésére és rangsorolására a találati listákon. Az algoritmusok figyelembe veszik a tartalom minőségét, az egyediséget és a relevanciát. Ha másolt tartalmat használsz, a keresőmotorok észlelhetik ezt, és alacsonyabb rangsorolást kap a weboldalad. A tartalom másolása ronthatja az oldal hitelességét és minőségét, ami hatással van a keresőmotorokban való pozícióra.

Duplikált tartalom büntetése: A keresőmotorok büntetik a duplikált tartalmat, ami akkor fordul elő, amikor ugyanazt a tartalmat több weboldalon is publikálják. Az algoritmusok észlelik a duplikációkat, és ez hátrányosan befolyásolja a weboldalak rangsorolását. A keresőmotorok arra törekednek, hogy a felhasználóknak a lehető legjobb és legrelevánsabb tartalmat nyújtsák, ezért a duplikált tartalom elkerülése fontos.

Felhasználói élmény és érték: A keresőmotorok azt szeretnék, hogy a felhasználók a lehető legjobb felhasználói élményt kapják, amely magában foglalja a friss, egyedi és releváns tartalmakat. Ha másolt tartalmat használsz, az nem nyújt új vagy értékes információkat a felhasználók számára. Ez ellentétes a keresőmotorok céljával, és ezért a másolt tartalom nem kap prioritást a rangsorolásban.

Hitelesség és megbízhatóság: A keresőmotorok a megbízható és hiteles forrásokat keresik a tartalom rangsorolásakor. Ha tartalmat másolsz, elveszíted a lehetőséget, hogy saját márkáddal és vállalkozásoddal hitelesen és megbízhatóan jelenj meg az online térben. Az eredeti és egyedi tartalom kiemelkedik, és nagyobb eséllyel kerül előtérbe a rangsorolásban.

A keresőmotorok célja a releváns és értékes tartalom előtérbe helyezése, és a felhasználói élmény javítása. Ezért a tartalom másolása ellentétes a keresőmotorok elveivel.

Ne akard azt a weblap struktúrát felépíteni mint amit a versenytársad használ, találj ki jobbat!

Amikor a weboldal struktúráját tervezzük, fontos, hogy egyedi és innovatív megoldásokat találjunk, amelyek a vállalkozásunk és célközönségünk igényeit kielégítik. Ahelyett, hogy másolnánk a versenytársak struktúráját, inkább a következő módszereket alkalmazhatjuk:

Kutatás és inspiráció: Vizsgáljuk meg a versenytársak weboldalait, valamint más sikeres és inspiráló weboldalakat, hogy megértsük, hogyan építik fel és szervezik meg a tartalmat. Fedezzünk fel új trendeket, design elemeket és interakciós lehetőségeket, amelyek inspirációt nyújthatnak a saját terveinkhez.

Célközönség elemzése: Fontos megismerni a célközönségünk igényeit és preferenciáit, hogy a weboldal struktúráját és elrendezését ezekre az információkra alapozhassuk. Készítsünk felhasználói kutatásokat, végezzünk interjúkat vagy készítsünk felméréseket annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználóink elvárásait.

Felhasználóbarát tervezés: A weboldalunk struktúráját a felhasználóbarát tervezés elvei alapján alakítsuk ki. Gondoljunk arra, hogy hogyan tudjuk a legjobban szolgálni a látogatók navigációját és információkeresését. Készítsünk egyszerű és intuitív menürendszert, gondoskodjunk a könnyű hozzáférhetőségről és a navigációs segítségekről.

Kreatív és egyedi megoldások: Lépjünk ki a megszokott keretekből, és merjünk kreatívak lenni a weboldalunk tervezésekor. Készítsünk egyedi design elemeket, használjunk szokatlan elrendezéseket vagy interaktív funkciókat, hogy a látogatók figyelmét felkeltsük és emlékezetes élményt nyújtsunk számukra.

Az egyedi és innovatív weboldal struktúra kialakítása segít abban, hogy kiemelkedjünk a versenytársaktól, és jobb felhasználói élményt nyújtsunk. Emellett lehetőséget ad a vállalkozásunk személyiségének és márkahitelességének kifejezésére, ami elősegíti a hosszú távú sikerünket.

Miért kell SEO audit rendszert kialakítani a keresőoptimalizálás előtt?

A keresőoptimalizálás legfontosabb alap pillére a szilárd webhely-architektúra. A SEO-barát webhely-architektúra lépésről-lépésre végigvezeti a felhasználókat a weboldalon, továbbá támogatja a Google robotok számára az oldal szerkezet pontos feltérképezését. Hibás architektúrával rendelkező weboldalt nem érdemes indexelni sem, mert jelentős hátrányból vág neki a pozíciók “megszerzésének”. Amikor a megfelelő webhely-architektúra a rendben van, akkor el kell végezi a SEO AUDIT-ot.A SEO audit rendszer kialakítását, ami nem más mint a saját weboldalunk mérési, elemzési rendszerek, keresőoptimalizálás kialakítása.

Kulcsszavak és a weboldalunk aktuális Google találati pozíciói:

Itt pontosan határozzuk meg, hogy milyen kulcsszavakra, kereső kifejezésekre kell a weboldalt optimalizálni. Az előző pontban már írtuk, hogy ebben a versenytársak mérése sok támpontot adhat, de természetesen minden esetben saját magunk szerint optimális kulcsszavakat határozzuk meg. Ennek alapján lehet folyamatosan vizsgálni a Google találati pozíciók változását.

A kereső kifejezések esetén fontos támpont lehet az Google találati volumene. Ez a szám azt mutatja, hogy a keresőkben az adott kulcsszóra mennyi találat van.

kulcsszo kutatas elemzes

El is érkeztünk egy fontos ponthoz. Ennek alapján meg tudjuk határozni, hogy milyen értékes a kulcsszavunk. Minél magasabb a találati szám, annál értékesebb a kereső kifejezésünk. Nyilván minden versenytársunk erre a pozícióra optimalizálja az oldalát, és itt szeretne első lenni. Enenk alapján meg is határozhatunk egy célt és a célhoz tartozó időt. Amennyiben a találati arány alacsony akkor érdemes rövidebb időt meghatározni, akár pár hét vagy 1-2 hónap. Későbbiekben majd beszélünk a keresőoptimalizálási időkről is.

Weblap mérő és elemző rendszerek amelyek alapot biztosítank a keresőoptimalizálás elemzései számára:
A SEO auditunk másik fontos eleme a mérő és elemző eszközök pontos meghatározása. Ezekkel vizsgáljuk, elemezzük a weboldalunkat. Sok ingyenes keresőoptimalizálás mérésére szolgáló eszköz is található az interneten, de fontos megjegyezni, hogy az ingyenességnek minden esetben ára van. Adatainkkal kell "fizetünk" az keresőoptimalizálás elemzésekért, vagy nem releváns információkat kapunk a weboldalunkról, ami talán ez a legnagyobb hiba. Az ingyenes elemző rendszereknél sokszor találkozunk olyan elemzési hibákkal, amelyek félrevezetőek. Másodsorban ha nincs tisztában az adott elemzési információval, nem tudja mit jelent az adat a keresőoptimalizálás számára,  akkor ez egy fölösleges időtöltés. Azért érdemes SEO szakemberrel beszélni, egyeztetni mert egyrészt el is tudja mondani a probléma jelentését de ami ettől is fontosabb tudja, hogy hogyan kell a keresőoptimalizálás alapvető hiányosságait kijavítani. Gyakori hiba, hogy több elemző információit vetik össze és próbálnak meghatározni elméleteket a weblap hibákra, vagy folyamatosan más-más keresőoptimalizálás hibáira rámutató elemzőkkel vizsgálják a weboldalt. Ha ezeket az elemzős rendszerek használatát nem határozzuk meg rögtön az elején, akkor nem tudunk majd mihez viszonyítani, nem tudjuk, hogy a weboldalunk mihez képest változott. Ennek alapján lahet a weboldal keresőoptimalizálás legfontosabb feladatait is meghatározni, sőt itt lehet a munka elszámolását is megcsinálni, hiszen itt látható, hogy a célt az adott idő alatt eléri-e a keresőoptimalizálás.

Weboldal külső auditálása, keresőoptimalizálás elvégeztt feladatainak auditálása:

Időközönként, évente legalább egyszer érdemes külső, harmadik felet is bevonni a weboldal auditálásába. Ennek alapján visszacsatolást kaphatunk, hogy a weboldalunk eredményei valósak. Pontosan erre fejlesztettük ki a WOIMS SEO audit rendszert is, amellyel valós képet kaphat az elvégzett keresőoptimalizálás eredményekről.


A SEO audit egy webhely különböző elemeinek kiértékelése, amelyek befolyásolják a weboldal teljesítményét.

- Domain: a domain név, hossza, életkora, és természetesen az domainhoz tartozó keresőoptimalizálás alapjait meghatározó weblap előzmények
- Technikai SEO elemzés: Teljes weblap elemzés ami rávilágít az összes technikai problémára, beleértve a robots.txt fájllal, a webhelytérképekkel és a képoptimalizálással kapcsolatos esetleges problémákat.
- Weboldal: címsorok, releváns kulcsszavak, kereső kifejezések, a felhasználói szokások, keresési szokások és minden egyéb ami meghatározza weboldal architektúrát és folyamatokat
- Tartalom: A SEO auditnak pontosan fel kell mérnie a weboldal tartalmát, az oldalban lévő belső és kifelé mutató hivatkozásokat, kulcsszavak sűrűségét, kép leírásokat, illetve az meg kell keresni az ismétlődő tartalommal kapcsolatos problémákat, a séma jelöléseket, még az organikus átkattintási arányt is.
- Linkprofil: Pontosan fel kell térképezni a befelé és kifelé mutató linkeket. Ki kell törölni a problémás hivatkozásokat mert ezek kárt okozhatnak.

Hol és hogyan segít a SEO AUDIT a keresőoptimalizálásban?

A SEO AUDIT egyik legfontosabb szempontja, hogy képes azonosítani minden olyan technikai vagy oldalsó problémát, amely hatással lehet a webhely rangsorolására. Ide tartoznak az átirányítások, a törött linkek, a duplikált tartalmak és a vékony tartalom - ezek mind kedvezőtlen hatással lehetnek a teljesítményre és a keresőmotorok találati oldalain (SERP) való láthatóságra. A hatékony SEO AUDIT az egyes oldalakon megjelenő tartalom típusát is felülvizsgálja - értékelve, hogy tartalmaznak-e releváns kifejezéseket, amelyek összhangban vannak a felhasználói lekérdezésekkel. Ez azt jelenti, hogy olyan célzott tartalmakat hozhat létre, amelyek összhangban vannak a felhasználói szándékkal - növelve a láthatóságot több keresőmotoros platformon.

A SEO AUDIT betekintést nyújt webhelye teljesítményéről, és segít azonosítani a javítandó területeket. SEO AUDIT segítségével jobban megértheti, hogy a keresőmotorok hogyan tekintenek a webhelyére, és kiigazításokat végezhetünk annak érdekében, hogy az könnyebben megtalálható legyen a weboldala. Az fontos tényezők megértésével, mint a kulcsszavak relevanciája, az oldal sebessége, a backlinkek, a kódszerkezet és a meta címkék, optimalizálhatják weboldalát, hogy jobban teljesítsen mind az organikus, mind a fizetett keresési eredményekben.

Ezen túlmenően a SEO audit betekintést nyújt a meglévő linképítési stratégiák hatékonyságába. Sok webhely szenved a link spam vagy rossz minőségű linkektől; a webhelyéhez kapcsolódó backlinkek részletes elemzésével eltávolíthatja a domain nevéhez kapcsolódó rossz minőségű linkeket - javítva ezzel a felhasználók és a keresőmotorok körében egyaránt a megbízhatóságot és a tekintélyt. Ezen túlmenően az auditnak ellenőriznie kell a jelenlegi linképítési lehetőségek hiányosságait is - biztosítva, hogy az új linkeket hatékonyan hozzák létre, hogy maximalizálják az organikus és a hivatkozási forrásokból származó forgalmat. Főleg az e-kereskedelem esetén fontos meghatározni az elsődleges célpiacokat és erre optimizálni a webhely tartalmának folyamatos fejlesztését. Ezen kívül bizonyos megjegyzékeket is tartalmaz egy teljes SEO audit, amely segíthet abban, hogy jobb helyezést érjen el a Google találati listáján. Ezek olyan technikai problémákat fednek fel, amelyek segíthetnek felhasználni az adott domain előnyeit a keresőoptimalizálás terén.

A SEO AUDIT-ból származó előnyök felbecsülhetetlen értékűek lehetnek azon vállalkozások számára, amelyek sikere nagymértékben az online jelenlétre támaszkodik. Egy optimalizált weboldal képes magasabb helyezéseket generálni a SERP-ken, ami nagyobb láthatóságot eredményez, ami nagyobb forgalmat eredményez. Végül nagyobb konverziós arányt és bevételnövekedést érhető el idővel. Ezért a SEO AUDIT-ba való rendszeres befektetés szükséges lehet, ha a vállalkozások azt szeretnék, hogy weboldaluk versenyképes maradjon az online környezetben, miközben idővel maximalizálják a potenciális megtérülést.

Milyen weboldalakat lehet, nem lehet keresőoptimalizálni?

A keresőoptimalizálás jelentős részében szükséges a weblap HTML kódokhoz, adatbázishoz is hozzáférni. Ezért vannak olyan weboldalak, többnyire a haramdik fél által kezelet és fejlesztett ( többnyire bérelhető weboldalak), amelyek eseten sem a weblap kódjához, sem az adatbázishosz nem férhetünk hozzá.Ilyen esetben nem lehet technikai SEO-t csinálni. A techikai SEO-nál aweboldalunk technikai részleteit szükséges javítani, hogy az a lehető legjobb pozíciót érhesse el a Google a találati listáján. Ezek weboldal formai beállítása, mint például a betöltési idő javítása, a képek keresőoptimalizálása, megfelelő link-hierarchia beállításán felül az alábbiak:

Google feltérképezhetőségi beállítások

Google indexelhetőség Google Search Console Tools

Szerver hibakódok és betöltési sebesség javítása

sitemap.xml oldaltérkép és robots.txt beállítások

Meta adatok beállítása (meta title, meta description)

Google keresőbarát URL beállítások

Képek méretének, nevének, title, alt tag beállítások

Heading struktúra,architektúra beállítás

Oldalon belüli duplikációk kiszűrése és átirányítások ellenőrzése

Mobilbarát felület beállítások - Google mobilbarát tesztelő

Strukturált adat beállítás

Weboldalt betöltését lassító, műköéshez szükségtelen szkriptek, fájlok törlése (kikapcsolása)

Amennyiben a weboldal szerver oldali hozzáférése nem megoldott, úgy a technikai SEO-t nem lehet maximálisan megcsinálni. A keresőoptimalizálás első lépése, hogy tisztázni kell, hogy lehet-e egyáltalán pozícionálni a weboldalt, hozzáférhető-e szerver oldalon a weblap, vagy a weblaphoz van-e olyan admin felület amely lehetővé teszi a technikai beállításokat. A SEO három pillérének talán a legfontosabb alap eleme.

Hogyan ne vágjunk bele a weboldal keresőoptimalizálás első lépéseibe?

- ha nem dokumentáljuk (dátum szerint) a weboldalban végzett feladatokat
- ha nem készítünk biztonsági mentést a weboldalból
- ha nem készítünk elemzést és startégiát, hogy mit, miért csinálunk
- ha nem határozzuk meg a kontroll pontokat és a kontroll eszközöket
- ha nincs egy szakértő segítség, akihez bátran fordulhatunk ha nem vagyunk biztosak abban amit csinálni szeretnénk

Ha nem biztos a weboldal optimalizálási folyamatokról és keresőoptimalizálással kapcsolatos teendőkről ne vágjon bele, mert több kárt okozhat vele mint hasznot. Több weboldalt kapunk már optimalizálásra amelyekben súlyos SEO problémákat találtunk. Nem az a feladatunk, hogy nyomozzunk, hogy ezt egy SEO ügynökség vagy maga a weboldal üzemeltetője, esetleg a weblap készítője csinálta, de a hibák alapján azonnal láthatóvá válik, hogy milyen "kezek" nyúltak a weboldalba.

Mi történik a weboldallal, ha hibás a SEO?

Gyakran előfordul, hogy egyszerűen, egy enter billentyű lenyomás amiatt HTML kód hiba miatt nem működik a weboldal. Ha van biztonsági mentés ezt gyorsan orvosolhatja. A visszaállításkor nézze át a weboldalát, mert régebbi biztonsági mentés esetén az újonan belekerült tartalom nélkül fog megjelenni a weboldal. Javaslatunk, ha nem ismeri jól a weblap kód szerkezetét kerülje el a HTML kódokban való módosítást.

A másik gyakori hiba, hogy online SEO elemzők által adott információk alapján végeznek módosításokat a weboldalon. Érdemes tisztába lenni azzal, hogy az optimalizálás jelentős része összefüggések sokasága, tehát ha módosít valamit, akkor annak hatása lehet más SEO-s dologra a weboldalon, ezért minden feladatot komplexitásában kell átgondolni és startégia alapján meghatározni, majd elvégezni. Ezt a problémát az szokta tetézni, ha folyamatosan más-más elemző rendszerek által kapott információk alapján végeznek módosításokat a weboldalon. Ebből ia hatalmas probléma szokott lenni, ami azt eredméynezi, hogy weboldal egyszer csak hátra kerül. A Google robotok nem naponta térképezik fel a weboldalát így amikor azt látja, hogy elkezedett hátrébb kerülni a weboldala azt fogja gondolni, hogy biztos az utolsó "beavatkozás" miatt volt. Ennek alapján visszaállítja a weboldalt, de nem a hibát javította ki, így a weboldal még lentebb csúszik, mert lehet, hogy 3-4 feladattal előtti hiba okozza a problémát. Ezért fontos folyamatosan dokumentálni a keresőoptimalizálási feladatokat, hogy az esetleges hiba esetén vissza tudjon nyúlni a valós problémához.

Súlyos hiba, ha nem koncentrál a tartalom minőségre:

A webhelye tartalmát és felépítését úgy kell kialakítani, hogy segítsen a látogatóknak megtalálni a releváns információkat és ne csak az eladásra összpontosítson. Webhely tartalmának és felépítésének informatívnak, szemléletesnek, pontosnak és legfőképp vonzónak kell lennie, így a felhasználók előnyben részesítik majd más weboldallal szemben.

Az elvégzett feladat után nem teszteli manuálisan is le webhelyét

Amikor új tartalmat tesz közzé vagy frissíti webhelyét, tesztelje le, hogy a tartalom megfelelően jelenik meg és a Google robotok számára is feltérképezhető marad a weboldal. Soha ne zárja le a feladatot ellenőrzés nélkül, így a látogatók rendezett weboldallal fognak találkozni. Érdemes egy gyors auditot is elvégezni és dokumentálni a módosításokat.

Miért fontos az értékes tartalom?

Az internet felhasználók sokféleképpen és sokféle célból keresnek az interneten. A keresés lehet egyetlen kérdés, kulcsszó vagy kifejezés.

- beírhatnak szavakat a
- beszélhetnek mobiltelefonnal

A keresésekhez nagyon különböző típusú találati eredményeket kaphatunk még azonos témában is.Ezért a keresőmotorok feladata, hogy segítsenek megtalálni azt amit felhasználók keresnek.A találati eredményeknek segíteniük kell az embereket, hiteles és megbízható információkat kell nyújtaniuk, nem pedig félrevezető tartalommal kell kiszolgálniuk a felhasználókat. Így tehát a keresőoptimalizálás alapja, hogy Google irányelveineket maximálisan be kell tartani.

A Google esetében van egy folyamatosan változó, az aktuális irányokat mutató rangsorolási elv, ami felelős a helyezések alakulásáért. Minél jobban megfelel weboldal a keresőmotoroknak és a releváns találatoknak, annál jobb helyezése lehet a weboldalnak. A rangsorolási faktor tehát nem más mint ezeknek a fontos összetevőknek az eredménye. A faktorok ismeretében kell minden keresőoptimalizálási feladatot elvégeznünk, hogy jobb pozícióba kerüljön a weboldal. Így keresőoptimalizálás eredménye nem más, mint a jó pozíció a találati eredmények között.

Készíts értékes, releváns tartalmat.

A Google irányelve szerint a weboldal a lista élére kerül, amennyiben a felhasználók számára értékes tartalommal a legnagyobb élményt nyújtja a felhasználó számára. Egyszerű a képlet, a weboldalnak magasabb rangsorral kell rendelkeznie, mint a versenytársai weboldalának. Ezt pedig úgy lehet megtenni, ha releváns információban gazdag weboldalt készítünk, értéket nyújtunk. A tartalmi irányelvek több érintett számára fontosak:

- szakmai tartalmat kell publikálnod
- a szakmai tartalom érhetőnek kell lennie. A felhasználók számára
- megfelelő volumenben tartalmaznia kell a kulcsszavakat, kereső kifejezéseket.
- a tartalom felépítésének meg kell felelni a Google irányelveinek.

De önmagában egy profin megírt tartalom nem elegendő, hogy a rangsor tetején legyen a weboldal, ezen kívül még sok pillére van a keresőoptimalizálásnak, de a tartalmi felépítést is érdemes SEO szakemberre bízni.

A webhely keresőoptimalizálás első lépése, olyan tartalom létrehozása, amely érdekes, és amelyhez magasan rangsorolt kulcsszavak kapcsolódnak. Azáltal, hogy ezeket a kulcsszavakat a tartalomba beépítik, a webhelyek könnyebben megtalálhatók a keresőmotorok által. A webhelyeknek gondoskodniuk kell arról is, hogy a tartalmukon belül más minőségi forrásokra hivatkozzanak, mivel ez segít a keresőmotorok szemében a hitelesség kialakításában. Emellett a fényképek, videók és egyéb vizuális elemek beillesztése segít megtörni a szöveget, és felhívja az olvasók figyelmét - ami fontos a SERP-kben való jobb helyezéshez. A keresőoptimalizálás egyik legfontosabb pillére a tartalom készítés. A Google irányelvei szerint működő keresőmotorok szeretik a weboldalakon az értékes, informatív tartalmat, főként akkor ha a szöveg a vállalkozásához kapcsolódó, jó minőségű tartalom. A felhasználói típusok között alapvetően három user típus a domináns.

- minden információja meg van a termékről, szolgáltatásról és gyorsan egyszerűen meg szeretné vásárolni
- nincs elegendő információja, ezért információt gyűjt, keres a weben, tájékozódni szeretne
- böngésző, aki nem konkrét céllal keres, de ha rátalál a számára fontos, kedves dologra szívesen tájékozódik

Sok weblap üzemeltető úgy gondolja, hogy számára az első célcsoport lenne a legfontosabb és itt el is követnek egy hatalmas hibát. Az a vásárló akinek megvan minden információja a termékről vagy szolgáltatásról már csak vásárlási feltételek iránt érdeklődik, tehát ha nem nálunk a legkedvezőbb a termék ára, szállítási határideje, akkor böngésző azaz a lehetséges ügyfél át kattint egy másik weboldalra. Ha azonban még az információszerzés kezdetén ami weboldalunkról kapta meg a számára fontos adatokat, leírásokat a termékről, akkor a vásárlás pillanatában is szívesen visszatér hozzánk és nagyobb eséllyel vásárol (még ha egy kicsivel drágább is) weboldalunkról, mint ahol csak egy árat és egy szállítási határidőt lát. Összegezve a megfelelő minőségi tartalom nemcsak a keresőmotorok számára fontos, hanem ugyanolyan fontos a weboldalukra tévedt böngésző számára is.

- Készítsen a felhasználókat érdeklő, jó minőségű tartalommal feltöltött weboldalt ami okot ad a tartózkodásra és a visszatérésre. Írja le a weblap látogató számára a további előnyöket, ami megkülönbözteti a versenytárs termékeitől szolgáltatásaitól
- A keresőmotorok rengeteg információt képesek tárolni az Ön vállalkozásának weboldalán megjelenő és termékekről, ezek az információk biztosítják a webhelyhez a kapcsolódó kulcsszó kifejezések sűrűsége és relevanciája alapján a találati rangsorba.
- A keresőoptimalizálás esetén is előtérbe kerülnek a célzott kulcsszókifejezések

Ma már nem elegendő, ha a releváns kulcsszavak egyszerűen a szövegbe építve megtalálhatók a weboldalon, a keresőmotorok számára az is fontos, hogy a webhely melyik bekezdésében helyezkednek el a kulcsszavak, kifejezések. Sokkal erősebb a relevancia ha címsorokban, heading-ekben kiemeli a fontos szavakat, több ragozott alakít használja a leírásokban, beállítja a képek “alt tag” adataiban, sőt az is fontos ha képeket az adott kulcsszó alapján nevezi el. Ezenkívül a nagyobb betűméret és a szöveg félkövér használata hangsúlyozhatja annak fontosságát, és pozitívan befolyásolhatja az oldal rangsorolását az adott kifejezésre vonatkozóan.

A keresőoptimalizálás (SEO) egy összetett és fontos stratégia bármely weboldal sikerének eléréséhez. A WOIMS az elérhető legátfogóbb SEO-eszközök közül néhányat kínál, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy hatékonyan célozzák meg a kívánt ügyfélkört. Konkrétan a SEO segít növelni egy weboldal láthatóságát a keresőmotorok találati oldalain (SERP). Ez lehetővé teszi, hogy az ügyfelek és a potenciális ügyfelek könnyen megtalálják és elérjék a weboldalt

Annak érdekében, hogy a SEO minden aspektusa megfelelően optimalizált legyen egy weboldalon, a WOIMS kulcsszó-kutatási eszközöket kínál, amelyek segítenek a felhasználóknak azonosítani, hogy mely kulcsszavak a legalkalmasabbak a kívánt célközönség számára. Emellett olyan felületet biztosít, amely megkönnyíti a webmesterek számára annak nyomon követését, hogy az egyes kulcsszavak milyen jól teljesítenek, hogy szükség esetén változtatásokat hajthassanak végre. Miután a kulcsszavakat azonosították és beépítették a webhely tartalmába, a WOIMS egy elemző eszközt biztosít a partnerei számára, amely nyomon követi az olyan teljesítménymutatókat, mint az oldalmegtekintések, az oldalon töltött idő, a visszafordulási arány és így tovább. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megértsék, mennyire hatékonyak az optimalizálási stratégiáik a célközönség elérésében.

Összességében a keresőmotor-optimalizálási szolgáltatások célja, hogy hatékony módot biztosítanak a vállalkozások számára amivel javítani tudják weboldaluk láthatóságát - ami végül a forgalom és az értékesítési lehetőségek növekedéséhez vezet. A megfelelő stratégiákkal és eszközökkel a vállalkozások gyorsan és hatékonyan optimalizálhatják webhelyeiket, hogy az ügyfelek könnyebben megtalálják őket az interneten!

Mit jelnet a "kulcsszó"?

A keresőoptimalizálás (SEO) kontextusában a "kulcsszó" egy kifejezés vagy szó, amit az emberek beírnak a keresőmotorokba, mint például a Google-ba, amikor információt keresnek. A kulcsszavak fontos szerepet játszanak a weboldalak láthatóságának növelésében a keresési eredményekben. Néhány fontos pont a kulcsszavakkal kapcsolatban ezért a keresőoptimalizálás egyik fontos eleme a kulcsszó kutatás. Így a sikeres keresőoptimalizálási stratégia alapja a megfelelő kulcsszó kutatás. Azzal, hogy megtudjuk, mely kulcsszavakat keresik leggyakrabban a felhasználók, jobban irányíthatjuk a weboldal tartalmát és struktúráját.

- Hosszú Farok Kulcsszavak: Ezek olyan specifikusabb, gyakran több szóból álló kifejezések, amelyeknél a verseny általában alacsonyabb, és a keresési szándék gyakran egyértelműbb.
- Tartalom és Kulcsszavak: Ha ismerjük a fontos kulcsszavakat, a tartalmat ezekre a kifejezésekre optimalizálhatjuk, biztosítva, hogy a weboldalunk releváns és értékes legyen a célcsoport számára.
- Kulcsszavak a technikai háttérben is: Az oldal metaadatainak (például a meta címeknek és leírásoknak) és URL-jeinek optimalizálása is fontos a kulcsszavak tekintetében.

A keresőoptimalizálás eredményeit rendszeresen értékelni kell, hogy megtudjuk, mely kulcsszavak hoznak valódi forgalmat és konverziókat.Érdemes elemzést végezni a versenytársak kulcsszavairól is, hogy megértsük, milyen stratégiákat alkalmaznak és mely kulcsszavakban van még potenciál a piacra lépéshez. Emlékeztetőül, a keresőoptimalizálás folyamatosan változó terület, így a kulcsszó-stratégia is adaptálódni kell az idők változásaihoz és a keresőmotorok frissítéseihez.

Kulcsszókutatás első állomás a Google Trends!

Google Trends egy nagyon hasznos eszköz a kulcsszó kutatáshoz. A Google Trends a kapcsolódó keresések szekcióban javaslatokat kínál, amelyek az eredeti kulcsszóhoz kapcsolódnak. Ez segíthet új ötletek és témák felfedezésében. Bár a Google Trends nagyszerű eszköz a keresési trendek megértéséhez, fontos megjegyezni, hogy csak egy az eszközök sokaságában, amelyeket a teljes körű kulcsszó kutatáshoz használni lehet. Más eszközök, mint a Google Keyword Planner segítségével még pontosabb információt adhatnak a kulcsszavak havi keresési volumenéről, versenyről és más fontos metrikákról.

Google trends keresooptimalizalas

A Google Trends segítségével sok fontos információt megtudhatunk a kulcsszó ötletekről, javaslatokról:

Szezonalitás: A Google Trends segítségével könnyen felismerhetők azok a mintázatok, amelyek meghatározott időszakokban növekszenek vagy csökkennek. Például, a "karácsonyi ajándék ötletek" kifejezés keresése várhatóan a karácsony előtti hónapokban nő.
Trendi témák és fogalmak: Az új termékek, események vagy hírek gyorsan népszerűvé válhatnak. A Google Trends segítségével követheti ezeknek a kifejezéseknek a növekedését vagy hanyatlását.
Földrajzi adatok: Megtudhatja, mely régiókban vagy országokban keresik leginkább az adott kulcsszavakat, ami különösen hasznos lehet helyi SEO vagy nemzetközi marketing stratégiák kialakításában.
Összehasonlítás: Több kifejezést is összehasonlíthat egyszerre, hogy megállapítsa, melyikük a népszerűbb vagy hogy melyik növekszik gyorsabban a keresési népszerűségben.

 

Mitől lesz értékes a tartalom a Google számára?

A Google keresőrobotok számára egyértelművé kell tenni, miről szól a weboldal, mit kínál a böngésző számára. A weboldalunkat megfelelő kulcsszavakat tartalmazó, releváns tartalommal építjük fel szinte biztosak lehetünk, hogy megtettük az első fontos lépést a SEO ( keresőoptimalizálás ) irányába.

A hosszabb szöveges tartalomhoz több releváns kulcsszót helyezhetünk úgy, hogy az a minőség rovására menne. A keresők jelenlegi elvárásai a szöveges tartalommal szemben a 700 szó feletti mennyiség, mindez 3-6% kulcsszó sűrűség ajánlott. Azért érdemes figyelni a kulcsszó sűrűséget, mert a túlzott és felesleges kulcsszó használatára, miatt már a Google is büntet.

- Ne a saját maga által fontosnak tartott tartalmat írja le, hanem azt ami a vevőid számára fontos
- Ne használj olyan szavalat és kifejezéseket amit a böngészők nem értenek
- Próbáljon érthetően fogalmazni
- Ne használjon nem a témához illeszkedő képet.
- Ne tegye tele linkekkel, navigációs gombokkal
- A tartalmat úgy építse fel, hogy az értékesítést támogassa

A WOIMS keresőmotor-optimalizálási (SEO) szolgáltatásai a megfelelő kulcsszó-stratégiák alkalmazására összpontosítanak a weboldal láthatóságának maximalizálása és a keresőmotorok helyezésének javítása érdekében. Ennek sikeres eléréséhez SEO-szakértők tapasztalt csapatával rendelkezünk, akik segítenek a verseny elemzésében, a releváns kulcsszavak kutatásában és egy átfogó terv kidolgozásában az Ön webhelye számára.

SEO-folyamatunk első lépése a kulcsszóelemzés, ahol megvizsgáljuk az Ön vállalkozásához, termékeihez vagy szolgáltatásaihoz kapcsolódó meglévő keresőkifejezéseket. Ezután kiszámítjuk az egyes kifejezésekre vonatkozó verseny mértékét, és ellenőrizzük, hogy milyen potenciállal rendelkeznek a kívánt célközönség eléréséhez. Ennek segítségével összeállítjuk a megfelelő kulcsszavak listáját, amelyek maximális hatást és láthatóságot biztosítanak, valamint minőségi forgalmat hoznak

Kulcsszókutatási szolgáltatásokat is kínálunk, hogy olyan új kifejezéseket azonosítsunk, amelyekkel több ügyfelet érhet el, vagy növelheti webhelye relevanciáját. Speciális eszközök és technikák segítségével elemezzük, hogy a versenytársak hogyan használják a különböző szókombinációkat, majd olyan egyedi kifejezéseket találunk ki, amelyeket Ön is használhat az oldalán. Ezeket a szavakat a relevanciájuk és a vezetés vagy konverzió generálására vonatkozó potenciáljuk alapján választjuk ki

Emellett folyamatos támogatást nyújtunk, hogy ügyfeleink a lehető legnagyobb megtérülést érjék el SEO-erőfeszítéseikből. Ez magában foglalja a kulcsszavak teljesítményének nyomon követését, a rangsorok változásainak nyomon követését, az oldalak megfelelő optimalizálásának biztosítását, szükség esetén a tartalom finomítását és a weboldal teljesítményéről szóló rendszeres jelentéseket. Célunk, hogy csúcsminőségű SEO-szolgáltatásokat nyújtsunk, hogy a vállalkozások az online piactéren versenytársaik előtt maradhassanak

A Google algoritmusai rendkívül bonyolultak és összetettek, és a cég nagyon óvja az algoritmusok részleteit a nyilvánosságtól. A Google folyamatosan frissíti és fejleszti az algoritmusait, hogy jobban szolgálja az emberek keresési igényeit. Azt, hogy a Google algoritmusai mennyire ismertek, általában a SEO szakemberek és a keresőmotorok optimalizálók számára ismertek, azonban ezek a részletek nem publikusak és a Google sem teszi közzé őket. A Google azt közli, hogy az algoritmusok több száz tényezőre összpontosítanak, beleértve a tartalmak relevanciáját, a hivatkozások minőségét és mennyiségét, a weboldal gyorsaságát, a felhasználói élményt, és még sok más tényezőt.

A Google algoritmusai több száz tényezőt vesznek figyelembe, amelyek közül néhányat ismerünk, mint például az értékes tartlom, de a Google nem teszi közzé az összes részletet, hogy megakadályozza a spammereket és a trükközőket a keresőmotorok optimizálása során.


A keresőoptimalizálásban a kulcsszavakat általában két csoportra osztjuk.

A long tail (hosszú farok) és short tail (rövid farok) kulcsszavakra. A short tail kulcsszavak általában rövidek, gyakoriak és általánosak. Például "cukrászda" vagy "virágüzlet". Ezekre a kulcsszavakra nehéz magas rangot elérni, mert nagyon sok versenytárs van, és nehéz kiemelkedni az eredmények közül. A long tail kulcsszavak hosszabbak, specifikusabbak és ritkábban használtak. Például "gyerekbarát cukrászda a belvárosban" vagy "virágküldés születésnapra budapest".

Ezekre a kulcsszavakra könnyebb magas rangot elérni, mert kevesebb versenytárs van, és a felhasználók általában konkrétabb információt keresnek. A long tail kulcsszavakra optimalizálás előnyei közé tartozik, hogy a látogatók nagyobb valószínűséggel találnak megoldást a konkrét igényeikre, és a weboldal látogatottsága növekedhet. Emellett a long tail kulcsszavakra optimalizálás általában kevésbé költséges, mert a nagyobb versenytársak általában magasabb árat fizetnek a short tail kulcsszavakra optimalizálásért.


Mi a vertikális és a horizontális keresőoptimalizálás közötti alapvető különbség?

A vertikális és a horizontális keresőoptimalizálás közötti alapvető különbség a keresőoptimalizálásra összpontosító weboldalak témájában rejlik.

A vertikális keresőoptimalizálás olyan keresőoptimalizálási módszer, amely az adott weboldal specifikus témájára összpontosít. Az ilyen típusú weboldalak olyan szűk specifikációkat kínálnak, amelyeket a felhasználók specifikusabb keresési szándékaikhoz használnak fel, mint például az orvosi vagy az ingatlan keresőoldalak. A vertikális keresőoptimalizálás során az adott weboldal a saját témájára összpontosít, és olyan kulcsszavakra optimalizál, amelyek az adott vertikumhoz kapcsolódnak. A vertikális keresőoptimalizálás fókuszáltsága lehetővé teszi a weboldalak számára, hogy a magasabb minőségű látogatókat és ügyfeleket vonzzanak, akik specifikusabb szándékkal keresnek az adott témával kapcsolatos információkat.

A horizontális keresőoptimalizálás olyan keresőoptimalizálási módszer, amely az általánosabb kulcsszavakra összpontosít, és minden témában használható. Az ilyen típusú weboldalak olyan általánosabb szolgáltatásokat kínálnak, amelyeket bármilyen felhasználó keres, mint például a szállodák vagy az online boltok. A horizontális keresőoptimalizálás során az adott weboldal általánosabb kulcsszavakra optimalizál, amelyek bármilyen témával kapcsolatosak lehetnek, és ezáltal szélesebb közönséget érhetnek el.

Összefoglalva a vertikális és a horizontális keresőoptimalizálás közötti alapvető különbség az adott weboldal témájában és a kulcsszavak fókuszáltságában rejlik.


Mit jelent a vertikális keresőoptimalizálás?

A vertikális keresőoptimalizálás az a folyamat, amikor egy weboldalt vagy webalkalmazást azonosítanak és optimalizálnak egy specifikus iparág vagy vertikális piac igényeire és kulcsszavaira.
A hagyományos, általános keresőoptimalizálás (SEO) célja általában az, hogy az adott weboldal minél magasabb rangot érjen el az általános kulcsszavakon kereső felhasználók számára. A vertikális keresőoptimalizálás azonban a specifikusabb iparágakra vagy vertikális piacokra összpontosít. Például egy autós portál esetében a vertikális keresőoptimalizálás azt jelentené, hogy a weboldalt az autós piacra specifikus kulcsszavakra optimalizálják, mint például "használt autók", "autószerviz", "autóalkatrészek" stb. Az ilyen kulcsszavakra optimalizálás növelheti az oldal látogatottságát, és javíthatja a felhasználói élményt, mert az oldal pontosabban illeszkedik a felhasználók keresési szándékaihoz. A vertikális keresőoptimalizálás a hirdetések esetében is fontos szerepet játszik, például egy online cipőbolt esetében a Google hirdetések célzása kizárólag a cipőkkel kapcsolatos kulcsszavakon és kifejezéseken történik, így a cipőbolt hatékonyan éri el a célközönségét és megnöveli a konverziós arányokat.Azonban a vertikális keresőoptimalizálás során fontos figyelembe venni a következő dolgokat:

Szakmai ismeretek: Ahhoz, hogy hatékonyan optimalizáljuk az oldalt egy adott vertikális piacra, szükség van arra, hogy tisztában legyünk az adott iparág jellemzőivel, a felhasználói igényekkel és a kulcsszavakkal, amelyekre az adott piacról érkező látogatók keresnek. 

Konkurencia elemzés: Fontos megvizsgálni azokat az oldalakat, amelyekkel a mi oldalunk versenyez, és megnézni, milyen kulcsszavakra optimalizálják őket. Ebből kiderülhet, hogy milyen kulcsszavakra érdemes optimalizálni az oldalunkat, és melyek azok a kulcsszavak, amelyekkel a versenytársak még nem foglalkoznak.

Specifikus kulcsszavak használata: A vertikális keresőoptimalizálás során fontos, hogy specifikus kulcsszavakra optimalizáljuk az oldalt. Ezek a kulcsszavak lehetnek például specifikus termékek, szolgáltatások vagy fogalmak, amelyekre az adott piacról érkező felhasználók keresnek.

Tartalommarketing: A tartalommarketing egy hatékony eszköz a vertikális keresőoptimalizálás során. Azzal, hogy szakmai cikkeket, blogbejegyzéseket vagy információs anyagokat készítünk az adott vertikális piacról, növelhetjük az oldalunk értékét és hitelességét, valamint növelhetjük a látogatók számát az oldalon.

Lokalizáció: Ha az adott vertikális piac helyi piac, akkor fontos lehet lokalizálni az oldalt. Ez azt jelenti, hogy az oldalt az adott régió vagy ország nyelvén kell optimalizálni, és figyelmet kell fordítani a helyi szokásokra, kultúrára és jogszabályokra is.

Technikai optimalizálás: Az oldal technikai optimalizálása is kulcsfontosságú lehet a vertikális keresőoptimalizálás során. Például az oldal sebessége, a mobilkompatibilitás, a biztonság és a felhasználói élmény javítása mind hozzájárulhat az oldal rangsorolásának javításához a keresőmotorokban.

Mit jelent a horizontális keresőoptimalizálás?

A horizontális keresőoptimalizálás olyan keresőoptimalizálási módszer, amely általánosabb, a különböző témájú weboldalakra alkalmazható. A horizontális keresőoptimalizálás célja, hogy az adott weboldal minél nagyobb láthatóságot és látogatottságot érjen el a keresőmotorokban az általánosabb kulcsszavakra való optimalizálással. A horizontális keresőoptimalizálás során fontos figyelembe venni a következő dolgokat: 

Kulcsszókutatás: Az általános kulcsszavakra optimalizálás során fontos kulcsszavakat keresni, amelyekre a látogatók általában keresnek a keresőmotorokban. Azokat a kulcsszavakat kell kiválasztani, amelyek a lehető legjobban leírják az adott weboldal témáját.

Technikai optimalizálás: Az általánosabb kulcsszavakra való optimalizálás során fontos a weboldal technikai optimalizálása is. Az oldal sebessége, a mobilkompatibilitás, a biztonság és a felhasználói élmény javítása mind hozzájárulhat az oldal rangsorolásának javításához a keresőmotorokban.

Tartalommarketing: A tartalommarketing fontos szerepet játszik a horizontális keresőoptimalizálásban is. Az általánosabb kulcsszavakra való optimalizálás során érdemes olyan tartalmakat készíteni, amelyek segítségével az adott weboldal értékes tartalmakkal bővítheti a látogatók ismereteit.

Linkek: A linképítés fontos szerepet játszik a horizontális keresőoptimalizálás során is. Az adott weboldalra mutató külső linkek és a weboldalon belüli belső linkek is hozzájárulhatnak az oldal rangsorolásának javításához.

Közösségi média: A közösségi média is fontos eszköz lehet a horizontális keresőoptimalizálásban. Az adott weboldalnak érdemes jelen lenni a legfontosabb közösségi média platformokon, és a tartalmakat megosztani az ott lévő közönséggel, hogy növeljék a látogatottságot és az oldal népszerűségét.

Miért fontos a képek keresőoptimalizálása?

Hogyan illeszt be képet a legtöbb weboldal készítő a webhelyére. Valószínűleg letöltötte az internetről például egy stockfotós webhelyről, majd beillesztette az oldalra. Sokszor még a kép nevét és az identitását sem módosítják. Ez nem csak a képoptimalizálási probléma, hanem komoly design hiba is. Végezzen egy egyszerű kísérletet. Tetszőlegesen válasszon ki egy fotót az interneten, majd tegye be a Google képkeresőbe. MIt fog tapasztalni ? Több száz helyen jelenik meg a kép, sokszor azonos névvel. Ebből is látszik, hogy a weboldala nem attól lesz egyedi, mert a weboldal készítő azt mondja, hanem attól, hogy a saját tartalom mellé, saját grafikát, képeket használ. A kép “lopás” az egyik leggyakoribb SEO hiba.

A második probléma a méret. A weboldalak méretét a képek jelentősen megnövelik, akár 30-60%-al is. Mi történik a méret növekedésével? Minél nagyobb a méret annál lassan a weboldal. Ha pedig lassú, akkor nehezen töltődik be, tehát a Google hibának érzékeli, ami miatt természetesen hátrébb sorolja.

A harmadik a nem megfelelő kép cím és háttér adatok. Ami azt jelenti, hogy a eresőmotorok nem tudják pontosan elolvasni a képeket alternatív szöveg nélkül. Vegyünk egy egyszerű példát. A letöltött képeknek minden van valamilyen nevük. Ha figyelmetlen a weblap készítő, akkor ( a weboldalak 60%-ban) nem változtatja meg a kép nevét, egyszerűen betölti a weboldala ahogy letöltötte. Így lehet, hogy azonos kép névvel több weboldalon is találkozhatunk az adott képpel. Ettől már csak rosszabb, ha azonos terméket, szolgáltatást értékesítő weboldalakon azonos képekkel találkozunk. Sajnos ez is előfordul, mert a weblap készítője meg sem nézte, hogy milyen weboldalról tölti le a képet, ami lehet, hogy a versenytárs weboldala volt.

A SEO amatőrök és a profik számára is fontos, hogy a weboldalon elhelyezett képek optimalizálására fordított idő egy jó befektetés, sőt nem megfelelő képoptimalizálás miatt értékes SEO-eszközt veszít el. A képoptimalizálásnak számos előnye van, például egyediséget ad a weboldalának, jobb felhasználói élményt biztosít, gyorsabb az oldalbetöltési idő és ezért magasabb rangsorolási lehetőségeket rejt magában, így egyre fontosabb szerepet kap a weboldal esetében.

A keresések közel 30%-a kép alapú.

Nem meglepő, hogy az internetes keresések több mint 30%-a a Google Képek segítségével történik. Azaz az adót termék esetén nem a szöveges keresést részesítjük előnyben, hanem átváltunk a képes keresésre. Ilyenkor a Google ugyanúgy rangsorolja a képek alapján a weboldalakat, mint a szöveges keresések esetében.

Ha valóban egyedi weboldalt szeretne?

Minden áron kerülje el Stock fotók alkalmazását. Keressen olyan ügynökséget, weboldal készítőt aki vállalja, hogy a weboldal elkészítése előtt lefotózza a weboldalon megjelenő vizuális tartalmat. Így garantált, hogy egyedi weboldal lesz, sőt biztos lehet benne, hogy a megjelenő vizuális tartom nem fog visszaköszönni a versenytársai weboldalán. Nézzünk egy életszerű rossz példát. Ha almát szeretnénk a seboldalunkon eladni, akkor olyan olyan képeket keresünk a weboldalunkra amin alma van.

- Tetszőlegesen letöltjük bárhonnan a képet - » gyakran a versenytárs weboldalán megjelenő képet használjuk ( amit nem is veszünk észre)
- Ingyenes fotó tárhelyről töltjük le a képet - » előfordul, hogy a versenytársunk is ezt az “almát” választotta ki
- Megvásároljuk a képet - 50% alatt van az esélye, hogy a versenytársunk is ezt a képet használja

 

A fentiek alapján is látható, hogy olyan almát fogunk használni a weboldalunkon, ami máshol is visszaköszön. Jogosan teszik fel a kérdést. Készítünk egy saját képet, de azon akkor is csak egy alma lesz. Ez igaz, azonban itt jön a kreativitás, ami egy komoly weblap készítő ügynökség sajátossága lehet. A marketinges és a designer elhatározza, hogy az almát hogyan teszik egyedivé, például az kérik a fotóstól, hogy az alma háttere legyen sárga, mint ami a vállalat központi brandy színe, vagy legyen a háttérben a cégünk. A kreativitással tehetjük egyedivé az almánkat, sőt ez ad a legnagyobb védelmet a képünknek is. Gondoljunk csak bele, ha a versenytusunk weblap készítője nem figyeli, hogy honnan tölti le a képet, még az is lehet, hogy a konkurenciánk az új weboldalán a mi brand színünket használja, erősíti ha épp azt a képet töltik le amin a mi almánk van a mi hátterünkkel.

Mit tegyünk, hogyan védjük a saját képeinket?

El is érkeztünk egy fontos kérdéshez. Elkészítik számunkra a tökéletes képeket, majd azt látjuk, hogy képeink megjelennek a versenytárs weboldalán.

- Helyezzük el az oldalunk alapján, hogy a weboldalunk tartalma védett
- Ha más használja a képeinket, írjunk bátran, hogy “védett tartalmat használ” távolítsa el a weboldaluniról
- Használjuk a képeinket biztonsági kódokat, rejtsünk el a képeken biztonsági jelzéseket, ennek alapján a keresőmotorok is detektálni tudják, hogy “lopott” tatlom.

Szinte a legviccesebb dolog a weboldalak esetében, ha a saját képeinket olyan kódokkal tartalommal látjuk el( nem a vízjelre gondolunk), hogy ha a versenytársunk használja, akkor a mi weboldalunkat, azon belül is a mi termékünket, szolgáltatásunkat fogja vele támogatni, erősíteni. Ha jól helyezzük el a kép biztonsági védelmét, akár a mi weboldalunkat pozícionálja a versenytársunk.

Óvakodjon a szerzői joggal védett képek használatával.

A szerzői jogok megsértésének (ha még véletlenül is tesszük) súlyos, akár anyagi következményei lehetnek. A használni kívánt képfájloktól függetlenül győződjön meg arról, hogy nincs-e véletlenül szerzői jogi ütközés. Minden esetben írja elő a weboldal készítési szerződésben, hogy a weboldal készítője, ügynökség szavatolja az új weboldalon használt képek jogdíjmentességét, sőt anyagi felelősséget válla, hogy a weboldalon lévő képek jogdíjmentesek. Ha jogtalanul használja a képet (főként, ha egy nagyvállalat saját tóját használja, vagy amerikai cég képét használja) előfordulhat, hogy beperelik. Ennek viszont súlyos anyagi következményei lehetnek. Ezért is törekedjen saját, eredeti , grafikák, vizuális tartalmak képek használatára.

A tartalom duplikálása számos negatív hatással járhat a keresőoptimalizálás szempontjából.

A Google a tartalmi duplikálást azért nem szereti, mert ez a felhasználók számára kevésbé releváns és hasznos eredményeket eredményez. Ha egy weboldal túl sok más weboldal tartalmát használja, akkor a Google általában nem fogja előrébb helyezni a keresési eredményekben A weboldalak tulajdonosai számára ajánlott eredeti és minőségi tartalmat létrehozni, amelynek segítségével javíthatják a keresőoptimalizálás eredményeit. Ha mások tartalmát használják, fontos megfelelően idézni és hivatkozni a forrásra, és elkerülni a túl sok tartalmi duplikációt.

Ha más weboldalak a te tartalmaidat használják, az hatással lehet a te weboldalad pozícionálására a keresési eredményekben. Az eredeti tartalom lopása ugyanis a tartalmi duplikációval jár, ami negatív hatással lehet a keresőoptimalizálás eredményeire Ha úgy érzed, hogy mások a te tartalmaidat használják jogtalanul, akkor megteheted a következő lépéseket:

- Ellenőrizd a szerzői jogokat: ellenőrizd, hogy a te tartalmaidat jogtalanul használják-e. Ha a tartalmad saját munkád, akkor rendelkezel a szerzői joggal, amely megvédi azt a jogtalan használattól.
- Kapcsolatba lépés a weboldal tulajdonosával: ha megtaláltad a jogtalanul használó weboldalt, akkor lépj kapcsolatba a tulajdonosával, és kérj jogosultágod védelmét.
- Jogi lépések: ha a tulajdonos nem tesz semmit a jogosultságod védelmére, akkor megteheted a szükséges jogi lépéseket a jogtalan használat megakadályozására.

Ezen lépések végrehajtása elősegítheti a te tartalmaid védelmét, és megakadályozhatja a tartalmi duplikációt, ami pozitív hatással lehet a keresőoptimalizálás eredményeire.A webáruházak esetén gyakori lehet az azonos tartlom, ha ugyanazt a műszaki terméket árulják.

Azonos típusú berendezések webshopos értékesítésekor az azonos tartalom betöltése nem feltétlenül jelent gondot, ha azonban túl sok tartalmi duplikáció van a weboldalon, akkor negatív hatással lehet a keresőoptimalizálás eredményeire. A legjobb megoldás ilyen esetekben az egyedi tartalom létrehozása, amely kiemeli az egyes berendezések egyedi tulajdonságait és előnyeit. Ha nem lehet egyedi tartalmat létrehozni, akkor érdemes megpróbálni a meglévő tartalmat módosítani, például a termékleírásokat vagy a képeket.

Ezenkívül érdemes a termékleírásokat és a tartalmat más módon is eltérően formázni, például a tartalom elrendezését módosítva, hogy elkerüljék a túl sok tartalmi duplikációt. Fontos megjegyezni, hogy a tartalmi duplikáció mértéke eltérő lehet attól függően, hogy a Google melyik országban indexel. Tehát, ha a webshop több országban elérhető, érdemes ellenőrizni a tartalmi duplikáció mértékét minden ország számára. gen, többnyelvű weboldalak esetén tartalmi duplikáció létrejöhet azonos tartalom miatt, ha ugyanazt a tartalmat több különböző nyelven is publikálják.

Sajnos a többnyelvű weboldalak esetén is igaz, hogy a tartalmi duplikáció negatív hatással lehet a weboldal pozícionálására a keresési eredményekben, ezért fontos, hogy elkerüljük a tartalmi duplikációt, ha lehetőség van rá.

A legjobb megoldás a többnyelvű weboldalak esetén, hogy a különböző nyelveken eltérő tartalmat publikáljunk. Ha nem lehet teljesen egyedi tartalmat létrehozni, akkor érdemes megpróbálni a tartalmat oly módon módosítani, hogy elkerüljük a tartalmi duplikációt. Ezenkívül érdemes az URL-eket, a meta leírásokat, a címeket, stb. különböző nyelveken eltérően formázni, hogy elkerüljük a tartalmi duplikációt és javítsuk a keresőoptimalizálás eredményeit. Azt is figyelembe kell venni, hogy a Google lehet, hogy nem jól értelmezi a többnyelvű tartalmakat, ezért érdemes a weboldal beállításait és a nyelvek kezelését is megfontolni, hogy javítsuk a keresőoptimalizálás eredményeit.

A Google a többnyelvű tartalmat a következő módokon érzékeli:
- Többnyelvű jelölés: Az oldal tulajdonosai jelezhetik a Google-nek, hogy az adott weboldal többnyelvű, a hreflang attribútum használatával. A hreflang attribútum megadja a weboldal tartalomának célzott nyelvét és országát. URL-ek és könyvtárstruktúra A Google figyeli az URL-eket és a könyvtárstruktúrát, hogy megállapítsa, hogy a weboldal mely nyelvekre és országokra céloz.
- Meta leírások: A meta leírások segíthetnek a Google-nak megállapítani a weboldal tartalmának nyelvét.
- Szöveges tartalom: A Google a szöveges tartalmat is elemzi, hogy megállapítsa a weboldal nyelvét. A Google a fenti információkat összevetve dönti el, hogy melyik nyelvű változatot indexelje be a keresési eredményekbe, és melyik nyelvű változatot jelenítse meg a felhasználók számára. Fontos, hogy a weboldal tulajdonosai helyesen jelöljék a többnyelvű tartalmakat, hogy a Google megfelelően értelmezhesse azokat, és javítsák a keresőoptimalizálás eredményeit.

Hogyan viszonyul az oldalsebesség az oldalélményhez és a keresőoptimalizáláshoz?

A Google szerint a webhely sebessége és a felhasználói élmény összefonódik, mivel a felhasználók több mint 50 %-a elhagyja webhelyeket, amennyiben egy weboldal betöltése túl sokáig tart. A Google több évvel ezelőtt írta, hogy az 5 másodperces betöltési idő esetén a felhasználók 90%-a interakció nélkül elhagyja weboldalt. Ezért a Google egyértelművé teszi mindenki számára, hogy a webhely sebesség alapvető tényező a rangsorolási szempontok számára. Mert a felhasználói élmény csökkenése miatt az emberek elhagyják a webhelyét, hogy bármilyen interakcióba lépnének az oldallal, sőt emlékeikben úgy fog élni, hogy erre a webhelyre nem is akarnak többet visszajönni. Tehát a sebesség messze túlmutat a keresőoptimalizáláson, vagy a Google pozíción, mert jelentős hatása van a felhasználói élmény kialakulásában, azaz a vásárlásban.

2020-ban bevezetésre került a Core Web Vitals (CWV) amely nem más mint a felhasználó élmény értékelés. Célja, hogy valós felhasználó-központú és valós mutatókat biztosítsanak a keresőoptimalizálók és a webhelytulajdonosok számára a weboldal használhatóság mérésére. A mérés asztali és külön mobil eszközön történő megjelenésre is kiterjed és a felhasználói élmény értékelésére használt mérőszámok összessége alapján a legfontosabb:
Betöltési sebesség: (LCP) : Az LCP az oldal betöltésének első 2,5 másodpercét veszi figyelembe és a weboldal betöltési teljesítményét méri.
Az oldal érzékenysége: (FID) : Az oldalon végrehajtott művelet és a válasz közötti interaktivitást méri.
Vizuális stabilitás: (CLS) : Az oldal vizuális stabilitását méri.

 • Összegezve a keresőmotorok célja, hogy az elérhető legjobb eredményeket kínálja felhasználók számára. Ezért ha egy weboldal lassú, nem elérhető, nem reszponzív, azaz nem jól jelenik meg mobilon, akkor biztos, hogy rossz felhasználó élményt biztosít, tehát nem található meg a rangsor elején.

A Google az alábbiakat írja ezzel kapcsolatosan:

Az oldalélmény olyan jelek összessége, amelyek azt mérik, hogy a felhasználók hogyan érzékelik a weboldallal való interakciót a puszta információs értékén túl, mobil és asztali eszközökön egyaránt. Tartalmazza a Core Web Vitals-t, amely egy olyan mérőszám, amely a valós felhasználói élményt méri a betöltési teljesítmény, az interaktivitás és az oldal vizuális stabilitása szempontjából. Tartalmazza a meglévő keresési jeleket is: mobilbarátság és közbeiktatott irányelveket.

A Google oldalélményre vonatkozóan azt mondja, hogy az oldalélmény javíthatja a rangtorlást, így a keresőoptimalizálás alapján javul a weboldal találata a keresési eredmények között. Az oldalsebesség mérésére már fent is említettük a javítandó területek megtalálásához alkalmas ingyenes eszközt a PageSpeed Insights jelentést

Íme néhány egyszerű módszer az oldalsebességgel kapcsolatos problémák kiküszöbölésére:

Válasszon gyors tárhelyt weboldalának
Folyamatosan frissítse tárhelyét, weboldalát
Távolítsa el a nem használt kódokat a weboldalról
Használja a weboldal gyorsító-tárazását
Optimalizálja a videókat és képeket.
Használjon külső tartalomszolgáltató nagy méretű képek videók betöltésére
Csökkentse az átirányításokat
Törölje a nem használt bővítményeit
Szüntesse meg az előugró ablakokat
Hozzon létre mobilbarát tartalmat
HTTPS biztonságos webhelyet használjon
Időközönként futtasson biztonsági ellenőrzéseket webhelyén
Törölj a webhelyre feltöltött rosszindulatú kódot
Csökkentse a megjelenő hirdetéseket

A fenti változtatások némelyikének végrehajtásához IT- vagy szerveradminisztrátorokkal szükséges együttműködnie, főként abban, hogy vizsgálja felül a harmadik féltől származó weboldal elemeket, amely kívül esik az Ön ellenőrzési lehetőségein. Ezekben elrejtett kódok nem csak lassítják a weboldalát, de sok esetben még biztonsági réseket is tartalmazhatnak, amelyek súlyos problémát okozhatnak a weboldalának.

A keresőoptimalizáláshoz fontos a közösségi média platformok felépítés és karbantartása?

A közösségi média jelentős szerepet játszhat a weboldal keresőoptimalizálásában. A közösségi média platformokon való jelenlét és aktivitás segíthet a weboldal forgalom növelésében, és a weboldal hivatkozásainak számának növelésében, ami pozitívan befolyásolhatja a weboldal rangsorolását a keresőmotorokban.

 • A közösségi média platformokon megosztott tartalmak hivatkozásokat jelentenek a weboldalra, ami hozzájárulhat a weboldal linképítéséhez és a rangsoroláshoz. A közösségi média platformokon való jelenlét és aktivitás segíthet a weboldal forgalom növelésében, ami hozzájárulhat a weboldal forgalmának növeléséhez és a rangsoroláshoz. A közösségi média platformokon való jelenlét és aktivitás segíthet a weboldal megosztásában és a rajongók számának növelésében,Az optimális közösségi média csatorna egy termék népszerűsítéséhez függ a célközönségtől és a terméktől. A közösségi média csatornák többféleképpen is használhatók a termék népszerűsítésére, például:

 • Facebook: A Facebook a világ legnépszerűbb közösségi média platformja, amely alkalmas a célzott hirdetésekre, a termék bemutatókra, a közösségépítésre és a visszajelzések gyűjtésére.
 • Instagram: Az Instagram egy viszonylag új közösségi média platform, amely főként a képek és videók megosztására alkalmas. Alkalmas a termék bemutatókra, a kreatív tartalmak megosztására és a közösségépítésre.
 • YouTube: A YouTube egy videómegosztó platform ami alkalmas a termék bemutatók, és használati útmutatók megosztására, illetve a közösségépítésre.
 • Pinterest: A Pinterest egy képmegosztó platform ami alkalmas a termék inspirációk, és bemutatók megosztására, illetve a közösségépítésre.

A közösségi média csatornákon kívül, a termék népszerűsítéséhez használható még:

 • TikTok: A TikTok egy rövid videómegosztó platform ami alkalmas a kreatív tartalmak megosztására, és a közösségépítésre.
 • LinkedIn: A LinkedIn egy professzionális kapcsolatokat támogató platform, ami alkalmas a célzott hirdetésekre, és a célzott kommunikációra az üzleti célközönséggel.

Az optimális közösségi média csatorna függ a célközönségtől, terméktől, és a céloktól is. Javasolt több közösségi média csatornán jelen lenni, és tesztelni a különböző csatornák hatékonysága.

A közösségi média csatornák megkülönböztethetők az életkor szempontjából is. Például:

 • - A Facebook és a LinkedIn inkább az idősebb korosztály számára alkalmas, míg a TikTok, Instagram és a YouTube inkább a fiatalabb korosztály számára.
 • - A Pinterest különösen népszerű a nők körében és az Instagram is népszerűbb a női korosztályban.
 • - A LinkedIn pedig inkább az üzleti célközönségnek alkalmas, míg a TikTok inkább a zenei, divat, és szórakoztatás területén mozog.

Ez persze nem azt jelenti, hogy csak egy adott korosztály használja a közösségi média csatornákat, de a közösségi média csatornákon található felhasználók általában a fent említett korosztályokhoz tartoznak. Tehát, ha a célja a fiatalabb korosztály megcélozása, akkor a TikTok, Instagram, YouTube csatornák lehetnek a legalkalmasabbak, ha az idősebb korosztályt szeretné megtalálni akkor a Facebook, LinkedIn javasoltabb.

Hogyan segíti a keresőoptimalizálást az értékes közösségi média megjelenés?

A közösségi média lehetőséget nyújt arra, hogy a webshop vagy weboldal tartalmát megosszuk másokkal és így szerezzünk hivatkozásokat. Ezért a közösségi média szerepe a keresőoptimalizálásban elsősorban a linképítésben jelentkezik. Minél több minőségi hivatkozás mutat egy weboldalra, annál nagyobb eséllyel fogják a keresőmotorok feljebb rangsorolni a weboldalt a találati listában. Ezen kívül a közösségi média használata segíthet a webshop vagy a weboldal népszerűsítésében, ami növelheti a forgalmat és a látogatók számát, ezáltal javítva a keresőoptimalizálás eredményét.

Az is fontos, hogy a közösségi média platformokon is kiemelten kell foglalkozni a releváns és minőségi tartalom közzétételével, hogy a webshopot jól felismerhetővé tegyük a keresőmotorok számára.

Összefoglalva, a közösségi média használata segíthet a webes megjelenésben azon belül is a keresőoptimalizálásában a linképítés és a forgalom növelése révén, de a minőségi tartalom közzététele is fontos lehet a keresőmotorok számára való jól felismerhetővé tételhez.

Hogyan mérhetem a weboldalam keresőoptimalizálási erőfeszítéseinek sikerét?


A keresőmotor-optimalizálás (SEO) egy weboldal optimalizálásának folyamata, amelynek célja, hogy a keresőmotorok könnyebben megtalálják és rangsorolják azt a keresési eredmények között. A SEO célja az organikus forgalom növelése és a weboldal rangsorolt pozíciójának javítása a népszerű keresőmotorokban, például a Google, a Bing és a Yahoo keresőmotorokban. A webhelye SEO-erőfeszítései sikerének mérésére számos mérőszámot használhat.

Először is, kezdje azzal, hogy megnézi a webhelyének rangsorolását a kulcsfontosságú keresőkifejezésekre vagy kifejezésekre. Fontos, hogy nyomon kövesse a rangsorolásában idővel bekövetkező változásokat. Olyan eszközökkel, mint a Google Analytics vagy az Ahrefs, megnézheti, hogy a különböző kulcsszavakból mennyi szerves forgalmat generál a webhelye, és mennyi időt töltenek az emberek az egyes oldalakon. Ez segít megérteni, hogy mely stratégiák működnek, és melyeken kell javítani.

Ezután figyelje a webhelyére más webhelyekről mutató backlinkek számát. Ez azt jelzi, hogy más webhelyek értékelik az Ön tartalmát, és úgy gondolják, hogy érdemes hivatkozni rá. Olyan eszközökkel, mint a Moz vagy a Majestic SEO, nyomon követheti ezeket a linkeket, és biztosíthatja, hogy azok releváns, nagy tekintélyű forrásokból származnak.

Végezetül, vizsgálja felül a webhelye egyes oldalainak teljesítményét a visszalépési arány, az oldalon töltött idő és a konverziós arányok nyomon követésével. A visszalépési arány a látogatók azon százalékát méri, akik egy oldal megtekintése után elhagyják azt; az oldalon töltött idő azt mutatja, hogy a látogatók mennyi ideig maradnak, ha már egyszer ott vannak; míg a konverziós arány azt követi, hogy hány látogató hajtja végre a kívánt műveleteket (például feliratkozik hírlevélre vagy vásárol termékeket). Mindezen mérőszámok rendszeres nyomon követésével pontos képet kaphat arról, hogy a SEO-erőfeszítései mennyire voltak hatékonyak abban, hogy több embert vonzottak a weboldalára, és mennyire ösztönzik a konverziókat.

Egy weboldal keresőoptimalizálási erőfeszítéseinek sikere többféleképpen is mérhető. Először is fontos mérni a weboldalon használt kulcsszavak pozícióit a keresőmotorok találati oldalain. Ennek nyomon követésére számos eszköz áll rendelkezésre, például a Google Search Console, a SEMrush, az Ahrefs vagy a Moz. Így láthatjuk, hogyan teljesít a weboldalunk az egyes kulcsszavakra, és nyomon követhetjük az időbeli előrehaladásunkat.

Egy másik módja a SEO sikerének mérésének a konverziós arány nyomon követése. A konverziós ráta azoknak a látogatóknak a százalékos aránya, akik valamilyen műveletet hajtanak végre az oldalunkon, például vásárolnak, feliratkoznak egy hírlevélre vagy letöltenek valamit. Ez betekintést nyújt abba, hogy mennyire voltak hatékonyak a SEO-erőfeszítéseink a releváns, konverzióhoz vezető forgalom irányításában. Ennek a mérőszámnak a hosszú távú nyomon követése segít megérteni, hogy bizonyos változtatások hatással voltak-e a teljesítményre, és hogy mely stratégiák működnek jobban, mint mások.

Az is fontos, hogy az organikus forgalom szintjét idővel nyomon kövessük. Az organikus forgalom a nem fizetett forrásokból, például a keresőmotorok találati oldalain (SERP) érkező látogatókra vonatkozik. Ahhoz, hogy pontos adatokat kapjunk, olyan analitikai eszközöket kell használnunk, mint a Google Analytics vagy a Hotjar, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy nyomon követhessük az organikus keresésből érkező látogatókat és viselkedésüket, amint belépnek az oldalra. Ez segít megérteni, hogy mely stratégiák vezetnek több organikus látogatáshoz, és melyek azok, amelyek fejlesztésre szorulnak.

Végezetül a backlinkek fontos szerepet játszanak a SEO sikerében, ezért fontos, hogy ezeket is nyomon kövessük. A backlinkek más webhelyekről származó, a saját domainjére visszautaló linkekre utalnak, és ezek fontos szerepet játszhatnak abban, hogy webhelye bizonyos kulcsszavakra magasabb helyezést érjen el a SERP-ben. Az olyan eszközök, mint az Ahrefs vagy a Majestic SEO segíthetnek elemezni a backlink-profilját, és nyomon követheti az idővel bekövetkező változásokat, hogy tudja, milyen taktikák működnek a legjobban az Ön számára.

Fontos az is, hogy nyomon kell követnünk a weboldalunk látogatásainak számát és a látogatások forrását. Így képet kaphatunk arról, hogy hányan találják meg oldalunkat az organikus keresési eredményeken keresztül. Emellett figyelnünk kell a visszafordulási arányt - azaz a látogatók azon százalékát, akik az első oldal megtekintése után elhagyják webhelyünket -, hogy megállapíthassuk, releváns és hasznos-e a tartalmunk. Ha magas a visszafordulási arány, az azt jelezheti, hogy javítanunk vagy finomítanunk kell bizonyos szempontokat annak érdekében, hogy vonzóbbak legyünk a potenciális látogatók számára. Továbbá a weboldalunkon végzett felhasználói tevékenység nyomon követése segít mérni, hogy mennyire voltak sikeresek a SEO-erőfeszítéseink. Ez magában foglalhatja a kattintások, az oldalmegtekintések, az egy oldalon eltöltött idő és az elkötelezettségi mutatók, például a hozzászólások vagy a letöltések vizsgálatát. Ezen adatok elemzésével meghatározhatjuk, hogy mely oldalak a legsikeresebbek a látogatók vásárlóvá alakításában, és ennek megfelelően elvégezhetjük a kiigazításokat.

Végül, a közösségi média követők és aktivitás nyomon követése szintén segíthet a SEO-erőfeszítések általános sikerének felmérésében, mivel ez jelzi a külső forrásokból származó szerves forgalmat. A követők és említések nyomon követése a különböző platformokon, például a Twitteren vagy a Facebookon lehetővé teszi számunkra, hogy lássuk, az emberek foglalkoznak-e online tartalmainkkal, és megosztják-e azokat másokkal. Ezzel a visszajelzéssel a kezünkben tovább optimalizálhatunk a meglévő oldalak javításával, miközben olyan új tartalmakat hozhatunk létre, amelyek szélesebb közönségbázist érnek el.


Melyek a leggyakoribb weboldal keresőoptimalizálási kihívások?

A keresőoptimalizálás (SEO) egy weboldal optimalizálásának folyamata, amelynek célja a weboldal láthatóságának javítása a keresőmotorok találati listáján. Bár ez a folyamat ijesztőnek tűnhet, a megfelelő stratégiákkal és technikákkal viszonylag egyszerűen lehet pozitív eredményeket elérni. Van azonban néhány gyakori kihívás, amellyel a weboldalak szembesülhetnek, amikor a SEO javítására tesznek kísérletet..

Az egyik legalapvetőbb kihívás a minőségi tartalom létrehozása és fenntartása. Ez magában foglalja a tartalom rendszeres frissítésének vagy hozzáadásának biztosítását, de azt is, hogy a tartalom releváns legyen a webhely témája vagy iparága szempontjából, és megfelelő kulcsszavakat tartalmazzon a keresőmotorok lánctalpasai számára. Emellett a témákkal kapcsolatos szakértelem vagy a keresőmotorok működésének megértése kulcsfontosságú lehet annak biztosítása érdekében, hogy a tartalom a lehető leghatékonyabb legyen a SEO szempontjából..

A technikai kihívások egy másik gyakori problémát jelentenek a SEO-rangsorolást javítani kívánó webhelytulajdonosok számára. Az olyan problémák, mint a lassú betöltési idő, a mobilbarát jelleg hiánya és a kódolási hibák mind jelentősen ronthatják egy weboldal rangsorolását. Ezeknek a problémáknak a kezelése és gyors kijavítása fontos minden olyan weboldal számára, amely megpróbálja növelni jelenlétét a SERP-ken (keresőmotorok találati oldalain)..

Végül pedig a nagyobb weboldalakkal való versengés a rangsorolási pozíciókért nehéz feladat lehet. Ezek gyakran több erőforrással rendelkeznek - pénzügyi és személyzeti -, amelyeket a kisebb webhelyeknél nagyobb mértékű SEO-befektetésre tudnak fordítani. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem tudnak versenyezni; a minőségi tartalomkészítésre, a technikai szempontokra és a kulcsszókutatásra összpontosítva a kisebb webhelyek méretbeli hátrányaik ellenére is sikereket érhetnek el az organikus keresési rangsorokban.

A szerves linképítés az egyik legfontosabb stratégia a sikeres keresőoptimalizálás eléréséhez. Magában foglalja a hiteles, releváns weboldalakról származó, kiváló minőségű backlinkek létrehozását és fenntartását, hogy növelje a weboldal láthatóságát és látogatókat irányítson az oldalra. Ez a folyamat időigényes erőfeszítést igényel, amelyet szorosan nyomon kell követni annak biztosítása érdekében, hogy csak minőségi linkek keletkezzenek.

Az algoritmusfrissítések változásainak nyomon követése is elengedhetetlen, mivel még a kisebb frissítések is jelentősen befolyásolhatják a webhely rangsorolását. A keresőmotorok folyamatosan fejlesztik algoritmusaikat és új szabályokat vezetnek be, ezért fontos, hogy a SEO szakemberek tájékozottak legyenek a legújabb trendekről és ennek megfelelően alkalmazkodjanak. Az analitika és a mérés is fontos szerepet játszik, mivel betekintést nyújtanak abba, hogy mely stratégiák hatékonyak, és rávilágítanak azokra a területekre, ahol javításra van szükség.

Ahhoz, hogy sikeresen átvészeljük ezeket a kihívásokat és hatékony keresőoptimalizálási stratégiát hajtsunk végre, fontos a SEO-teljesítmény minden aspektusának folyamatos elemzése, finomítása és nyomon követése. A webhely SERP-kben való láthatóságának rendszeres értékelése, az oldalsebesség és a felhasználói élmény értékelése, a kulcsszavak kutatása és a versenytársak elemzése segíthet a fejlesztési lehetőségek azonosításában, míg az analitikai adatok nyomon követése értékes betekintést nyújt abba, hogy mennyire bizonyul sikeresnek egy stratégia. Végül pedig az algoritmus-frissítések nyomon követése biztosítja, hogy minden változást gyorsan felismerjünk és alkalmazkodjunk hozzájuk a zavarok minimalizálása érdekében.

Melyek a leggyakoribb weboldal keresőoptimalizálási mítoszok?

A keresőoptimalizálás a digitális marketing és a weboldal láthatóságának fontos aspektusa. Sajnos a SEO-val kapcsolatban számos mítosz és tévhit él, amelyek zavart és félretájékoztatást eredményeznek..

Az egyik ilyen mítosz az, hogy a kulcsszavak sűrűsége az egyetlen tényező, amely számít, amikor a keresőmotorok találati oldalain (SERP) magas helyezések eléréséről van szó. Bár a megfelelő kulcsszósűrűség a weboldalán fontos, messze nem ez az egyetlen tényező. A keresőmotorok ma már sokkal inkább a tartalom minőségére és relevanciájára összpontosítanak, mint korábban, ezért a webhelyeknek jól megírt tartalommal és releváns linkekkel kell rendelkezniük.

Egy másik gyakori vélekedés a SEO-ról az, hogy az gyors és egyszerű. A valóságban a SEO időt és erőfeszítést igényel - még a jó helyezés elérése után is rendszeresen frissíteni kell a tartalmat, hogy megőrizze a helyezéseket. Ez egy hosszú távú folyamat, amely türelmet és elkötelezettséget igényel, ha eredményeket akar látni. Ezenkívül a SEO-nak számos olyan aspektusa van, amely speciális tudást vagy szakértelmet igényel - mint például a technikai SEO, amely bonyolult kódolást vagy a backlinkek kezelését foglalhatja magában, amely más webhelyekkel való kapcsolatokat foglal magában. Ezekben az esetekben a kizárólag a barkácsmegoldásokra való hagyatkozás időigényes és hatástalan lehet, ezért gyakran jobb, ha egy tapasztalt ügynökséget bíz meg, ha a legjobb eredményeket szeretné elérni webhelye számára.

Az egyik leggyakoribb mítosz az, hogy a backlinkek mennyisége fontosabb, mint a minőség. A valóságban azonban a backlinkek minősége és relevanciája sokkal fontosabb, mint a mennyiségük. Az irreleváns, alacsony minőségű backlinkek valójában károsan befolyásolhatják egy webhely rangsorolását a keresőmotorok találati oldalain (SERP). A sikeres SEO érdekében összpontosítson a releváns forrásokból származó, magas minőségű szerves visszautalások megszerzésére.

Ismét egy másik mítosz szerint a meta címkéknek nincs hatása a rangsorolásra. Ez sem igaz; bár a meta címkéknek talán nincs akkora hatásuk, mint más tényezőknek, például a tartalomnak vagy a linképítésnek, fontos szerepet játszanak mind a keresőmotorok indexelésében, mind a felhasználói élményben. A meta címkék kulcsfontosságú információkat szolgáltatnak a keresőmotorok számára arról, hogy miről szól egy oldal vagy bejegyzés, és segíthetnek abban, hogy megfelelő indexelés esetén a SERP-ben előrébb jelenjen meg. A meta címkék a felhasználóknak is segítenek a releváns tartalom gyors megtalálásában azáltal, hogy leírást adnak a SERP-kben megjelenő weboldalakhoz és bejegyzésekhez.

Ugyancsak egy másik, a SEO közösségen belül gyakran keringő mítosz, hogy a SEO kizárólag a Google-ra összpontosít. Bár a Google lehet az egyik legnagyobb keresőmotor, ez nem jelenti azt, hogy a többi keresőmotort is figyelmen kívül kellene hagyni. Azzal, hogy webhelye a legjobb optimalizálási gyakorlatokat követi, függetlenül attól, hogy milyen platformot használ, nagyobb esélyt biztosít arra, hogy a különböző technológiák és platformok között magasabb helyen jelenjen meg a SERP-kben.

A keresőoptimalizálás (SEO) nem átverés, hanem az online vállalkozások számára elengedhetetlen eszköz a láthatóság és az organikus webes forgalom növelésére. Ez magában foglalja a weboldal tartalmának és szerkezetének optimalizálását annak érdekében, hogy a weboldal a releváns keresőmotorok találati listáján előkelő helyen szerepeljen. Néhány gátlástalan gyakorlat, például a kulcsszavakkal való feltöltés és a linkfarmok azonban csalásnak tekinthetők. Ezek a technikák a legtöbb keresőmotor-irányelv szerint illegálisak, és büntetést vagy a weboldal rangsorolásának korlátozását eredményezhetik.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a megbízható források használatának fontosságát a SEO-stratégiák kutatásakor. Az elavult vagy helytelen információk felhasználása rossz irányba terelheti a vállalkozásokat, és akár drágán is kerülhet nekik a nem hatékony technikákra fordított idő és pénz tekintetében. Szerencsére léteznek olyan jó hírű online források, amelyek pontos információkat nyújtanak a SEO-optimalizálás legjobb gyakorlatairól. Fontos, hogy kihasználja ezeket a forrásokat a SEO-taktikák sikerének biztosítása érdekében.

Összefoglalva, a SEO területén számos olyan mítosz kering, amelyek valójában nem igazak, és hamis információkkal szolgálhatnak a webhelytulajdonosok és a szakemberek számára, ami félrevezető döntések meghozatalát eredményezheti a webhelyeik optimalizálási stratégiáival kapcsolatban. Fontos, hogy megértsük az egyes mítoszok mögött meghúzódó tényleges tényeket, hogy megalapozott döntéseket hozhassunk webhelyünk optimalizálásával kapcsolatban a SERP-kben való siker érdekében, függetlenül attól, hogy milyen platformokat választunk.

Mit kell átvizsgálni a keresőoptimalizálás előtt?

A keresőoptimalizálás előtt fentiekben már leírtuk, hogy egy teljes weboldal audit elkészítése szükséges.Ez általában több lépésből áll, és átfogó elemzést végez a weboldal különböző aspektusairól, beleértve a tartalmat, a kódolást, a design-t, a teljesítményt, a biztonságot és az SEO-t. A következők azok a fő elemek, amelyeket egy teljes weboldal audit magában foglalhat:

Általános elemzés: Az általános elemzés során áttekintjük a weboldalat, és megvizsgáljuk, hogy az összes alapvető elem rendelkezésre áll-e, beleértve a megfelelő menüszerkezetet, az alapvető oldalakat, a láblécet, a cookie figyelmeztetést stb.

Tartalom elemzése: A tartalom elemzése során áttekintjük a weboldal összes oldalának tartalmát, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az releváns, jól megfogalmazott és a célközönség számára releváns-e.

Kód elemzése: A kód elemzése során áttekintjük a weboldal forráskódját, hogy megvizsgáljuk annak minőségét, hatékonyságát és érthetőségét. Megvizsgáljuk, hogy az oldalak megfelelően strukturáltak-e, és hogy azok betartják-e a legjobb gyakorlatokat.

Design elemzése: A design elemzése során megvizsgáljuk a weboldal kinézetét és elrendezését. Értékeljük, hogy a design megfelelően reprezentálja-e a vállalatot, és hogy a weboldal könnyen áttekinthető-e.

Teljesítmény elemzése: A teljesítmény elemzése során megvizsgáljuk a weboldal sebességét, az oldalak betöltési idejét és a teljesítményt. Megvizsgáljuk, hogy az oldalak optimalizáltak-e, hogy a felhasználók gyorsan és hatékonyan navigálhassanak az oldalon.

Biztonsági elemzés: A biztonsági elemzés során megvizsgáljuk a weboldal biztonságát és ellenálló képességét a különböző típusú támadásokkal szemben, például a hackertámadásokkal vagy a rosszindulatú szoftverekkel szemben.

SEO elemzése: Az SEO elemzése során áttekintjük a weboldal SEO állapotát, hogy megvizsgáljuk annak optimalizáltságát a keresőmotorok számára. Az SEO vizsgálat az egyik legfontosabb része egy teljes weboldal auditnak:

 1. - Kulcsszó kutatás: A kulcsszó kutatás során megvizsgáljuk, hogy a weboldal megfelelő kulcsszavakat használ-e a tartalom optimalizálása érdekében. Ezenkívül megvizsgáljuk a kulcsszavak versenyképességét és a kulcsszavak használatának hatékonyságát.

 2. - On-page optimalizáció: Az on-page optimalizáció során megvizsgáljuk, hogy az oldalak címei, meta leírások és tartalma megfelelően vannak-e optimalizálva a kulcsszavakra. Megvizsgáljuk az oldalak URL-jeit, az alt szövegeket és a belső linkelést is.

 3. - Technikai SEO: A technikai SEO vizsgálat során megvizsgáljuk, hogy az oldalak megfelelően vannak-e felépítve a keresőmotorok számára, és hogy a weboldalak betartják-e a legjobb gyakorlatokat. Megvizsgáljuk a robots.txt fájlokat, a sitemap-ot és a strukturált adatokat is.

 4. - Mobilbarát optimalizáció: A mobilbarát optimalizáció vizsgálata során megvizsgáljuk, hogy az oldalak megfelelően vannak-e optimalizálva mobil eszközökre. Megvizsgáljuk a mobilbarát tervezési elemeket, például a mobilbarát menüt, a responsive design-t, a gyors betöltési időket stb.

 5. - Sebesség optimalizáció: A sebesség optimalizáció vizsgálata során megvizsgáljuk, hogy az oldalak megfelelően vannak-e optimalizálva a gyors betöltési idők érdekében. Megvizsgáljuk a képek optimalizálását, a cache használatát és a tömörítést is.

 6. - Backlink elemzés: A backlink elemzés során megvizsgáljuk, hogy az oldalak rendelkeznek-e megfelelő backlinkekkel, és hogy azok mennyire relevánsak és magas minőségűek. Ezenkívül megvizsgáljuk a backlink profilokat és a konkurens oldalakat is.

Ezek csak néhány példa azokra a fontos SEO elemzésekre, amelyek általában részei egy teljes weboldal auditnak. Az SEO vizsgálatnak azonban mindig az adott weboldal igényeire és céljaira kell összpontosítania.

.


• webergonómia • design • sales folyamatok • felépítése • tartalmi relevancia • “mit mond a látogatónak” •

.

.

 

HOL LEHET A HIBA
A VEVŐSZERZÉSBEN?

play button

 

Két alaphiba szokott lenni. "Kényelmes" a rendszer azaz, hozzászokott ahhoz, 
hogy a vevők jönnek és nem kell keresni. A másik, hogy keresik az új vevőket, de korszerűtlen eszközökkel és 
így csak felégetik maguk mögött a piacot, sőt sokszor akár a versenytársakat segítik ezzel.

INDULHAT A FELTÉRKÉPEZÉS?

Milyen linkeket érdemes a weboldalunkba beépíteni SEO szempontból?

Amikor egy weboldal keresőoptimalizálási (SEO) célokra történő optimalizálásáról van szó, az egyik legfontosabb elem a megfelelően összekapcsolt tartalom. Azzal, hogy külső hivatkozásokat is elhelyez a webhelyén, növelheti a keresőmotorokban való láthatóságát és rangsorolását, és több látogatót vonzhat a webhelyére. A külső linkeknek olyan hiteles webhelyekre és forrásokra kell mutatniuk, amelyek kapcsolódnak az Ön által nyújtott tartalomhoz. A belső és külső linkek beépítése egyaránt előnyös lehet a SEO szempontjából. A belső linkek az oldalak összekapcsolásával segítenek eligazodni a felhasználóknak a webhelyen, míg a külső linkek más forrásokra vagy webhelyekre való hivatkozással kontextust biztosítanak. Belső linkstruktúrájának szervezettnek és könnyen navigálhatónak kell lennie, hogy a felhasználók gyorsan és könnyen megtalálják, amit keresnek. Ha gondoskodik arról, hogy az egyik oldalról a másikra egyértelmű útvonal vezet, a keresőmotorok jobban megértik a webhely működését, és ezáltal magasabbra rangsorolják a keresési eredményekben.

Azt is szeretné, ha releváns kimenő linkeket tartalmazna a webhelye minden egyes oldalán. A kimenő linkeknek olyan tekintélyes webhelyekre kell mutatniuk, amelyek releváns kulcsszavakat vagy kifejezéseket használnak a linkelt oldal témájához kapcsolódóan - ez segít a keresőmotoroknak magasabbra rangsorolni Önt, mert azt mutatja, hogy hasznos információkat nyújt a keresésükhöz kapcsolódóan. Ezenkívül a linkeléssel értékes backlinkeket szerezhet más webhelyekről, ami szintén segíthet a rangsorolás javításában.

A weboldalakra mutató linkek - más weboldalakról érkező hivatkozások - fontosak az SEO szempontjából, mivel jelzik a keresőmotoroknak, hogy az oldal értékes és releváns tartalmat tartalmaz. Azonban, nem mindegy, hogy milyen linkeket építünk be a weboldalunkba, mert a rossz minőségű, irreleváns vagy spam linkek akár károsak is lehetnek az oldalunkra nézve. Az alábbiakban felsorolok néhány link típust, amelyek értékesek lehetnek az SEO szempontjából:

- Szakmai weboldalak és blogok: Ha a weboldalunkhoz kapcsolódó, szakmai tartalmakat tartalmazó weboldalak és blogok linkelnek a mi oldalunkra, akkor ez jelzi a keresőmotoroknak, hogy az oldalunk releváns és értékes információkat tartalmaz az adott témával kapcsolatban.

- Közösségi média: Ha az oldalunkhoz kapcsolódó bejegyzéseket, cikkeket osztanak meg a közösségi média felületeken, akkor ez növelheti a weboldalunk értékét a keresőmotorok számára. Ezért érdemes olyan gombokat beépíteni az oldalunkra, amelyek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy könnyen megoszthassák az oldalunkon található tartalmakat a közösségi média felületeken.

- Szakmai szervezetek: Ha az oldalunkhoz kapcsolódó szakmai szervezetek linkelnek a mi oldalunkra, akkor ez növelheti az oldalunk hitelességét és rangsorolhatóságát a keresőmotorokban.

- Helyi keresés: Ha az oldalunkhoz kapcsolódó helyi vállalkozások, szervezetek, vagy helyi blogok linkelnek a mi oldalunkra, akkor ez segíthet abban, hogy az oldalunk magasabb helyen jelenjen meg a helyi keresési eredmények között.

- Magas minőségű webhelyek: Ha a mi oldalunkra magas minőségű, értékes tartalmakat tartalmazó weboldalak linkelnek, akkor ez segíthet abban, hogy az oldalunk magasabb rangsorolást érjen el a keresőmotorokban.

Fontos megjegyezni, hogy a linképítésnek nem csak a mennyiség, hanem a minőség is fontos, ezért érdemes csak olyan linkeket beépíteni az oldalunkba, amelyek valóban értékesek és relevánsak az adott témával kapcsolatban.Végezetül, győződjön meg róla, hogy a közösségi média megosztására szolgáló gombokat is elhelyez a weboldalán, valamint az Ön által közzétett blogbejegyzésekben vagy cikkekben. Ez megkönnyíti a tartalom tetszését elnyerő látogatók számára, hogy megosszák azt barátaikkal, így még tovább növelve tartalmainak elérését, és még több hivatkozási forgalmat irányítva vissza az oldalára, ami idővel a SEO-rangsorra is hatással lehet.

A keresőoptimalizálásról

A keresőoptimalizálás egy szüntelen folyamat, amely speciális technikákkal javítja a weblap pozícióját a Google keresőben. A SEO egy hosszútávú eljárás, az eredmények nem jönnek egyik napról a másikra. A keresőmotorok számára néhány hónapot vesz igénybe, hogy észleljék a weboldalunkon végrehajtott változtatásokat. Ezt alapul véve az oldalainkat jobb helyezéssel jutalmazzák majd.

A sikeres SEO-kampány első lépése, hogy Ön megismerje jelenlegi pozícióját a piacon a fő versenytársaihoz képest, ezért pontosan bemérjük a weblap jelenlegi helyezését. Az elmúlt 10 évben precízen kidolgozott optimalizálási módszertanunk használata növeli a célzott felhasználói csoport felől irányuló forgalmat a webhelyére.

SEO megbeszélés WOIMS iroda


Optimalizálási stratégia kutatása és meghatározása

Számos online eszközt használunk a kulcsszavak legjobb stratégiájának azonosításához. Szezonálisan vagy folyamatosan működik a vállalkozás? Kik azok a felhasználók, akik számára fontos a terméke, vagy szolgáltatása? Milyen erős a versenyhelyzete az adott szegmensben? Mindezek a kérdések, amelyekre ismernünk kell a válaszokat a SEO kampány sikeres végrehajtására.

keresooptimalizalas megbeszeles WOIMS


Weboldal technikai hibák keresése és javítása

A webhelyen célzott technikai módosítások szükségesek az összes SEO, keresőoptimalizálás hibási alapján létrejött probléma eltávolításához. Ezek megkönnyítik a keresőmotorok hozzáférését és az információk lekérését. A jól keresőoptimalizált weboldalnak sokkal magasabb forgalma lesz. A technikai hibák jelentős részének javításáig szinte kidobott pénz a keresőoptimalizálásra költeni, mivel az eredmény biztosan elmarad.

Keresőoptimalizálás a Google keresőben


A weboldal tartalom optimalizálása

A tartalomnak minőségi és tájékoztató jellegűnek kell lennie ahhoz, hogy vonzza a felhasználókat, viszont szükséges előtérbe helyezni azokat a szabályokat, amik alapján a keresőmotorok felismerik ezt a minőséget. Az egyik leggyakoribb hiba, hogy nem jó a kulcsszó célzás és nincs megfelelő tartalom a weboldalon. Jól megválasztott kulcsszavakkal sokkal eredményesebbek lehetünk, sőt köztudott, hogy a keresések 65%-70%-a nem egy szavas keresőszavakból áll, hanem a "long tail-nak" nevezett összetett szavakból. Sokszor hibásan meghatározott egy-egy szavas kulcsszavak gyengébben teljesítenek, mint a jól megválasztott kereső kifejezések. Ezért a tartalom optimalizálásának egyik kulcskérdése, hogy milyen szavakat, kifejezéseket határozunk meg a weboldalhoz és ezeket hogyan építjük bele.

Keresőoptimalizálás programozás

Látni fogják a weboldalt az érdeklődők

A SEO azt is biztosítja, hogy termékeinek vagy szolgáltatásainak a lehető legjobb helyezése legyen a Google-ban. A legmagasabb minőségi információkat célozhatjuk meg az érdeklődők és a keresőmotorok számára. Így nem csak szép és korszerű lehet a weboldal, hanem meg is fogják találni az ügyfelei. A jó helyezés sokat számít az érdeklődőknek is, hiszen Ön is többnyire olyan weboldalakról vásárol, melyet megtalál a keresőben.

Mennyibe kerül a keresőoptimalizálás?
Számos tényezőtől függ, legfontosabb a kulcsszó és annak értéke a Google találati listáján. Két költség merül fel egy weboldal esetén. Az egyik a weboldal rendbetételére (hibák kijavítása), ami egy egyszeri költséget foglal magába, a másik a weboldal optimalizálására vonatkozik, ami lehet havi munkadíj vagy siker díjas összeg.Weboldala keresőoptimalizálásával kapcsolatosan lépjen kapcsolatba velünk,

hiszen minden weboldal egyedi, és az ár számos tényezőtől függhet.

ÁRAJÁNLATOT KÉREK

 

A weboldalon megadott adatai csak kapcsolatfelvételre szolgálnak, nem kerülnek tárolásra és harmadik fél számára nem hozzáférhetőek.